Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Računalniški genij v nebesih

Življenjepis božjega služabnika Carla Acutisa
Nicola Gori
Računalniški genij v nebesih

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0551-1
Naslov izvirnika Un genio dell'informatica in cielo
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14 cm
380 g
192 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

Carlo Acutis (1991-2006) je pri 15. letih umrl zaradi levkemije, svoje trpljenje pa je daroval za papeža in Cerkev. Bil je nadarjen za računalniško delo, hkrati pa je bil izredno ljubezniv in pobožen mladenič – vsak dan je bil pri maši, redno je molil rožni venec, vsak teden je bil pri spovedi … V postopku razglasitve za blaženega Cerkev prepoznava njegove kreposti, zaradi katerih je lahko zgled in priprošnjik za odraščajočo mladino po vsem svetu. Od potrditve papeža Frančiška poleta 2018 se ga Cerkev spominja kot častitljivega Božjega služabnika.

Sloves tega italijanskega najstnika se spontano širi po svetu z osupljivo hitrostjo. Na stotine poročil o uslišanjih na njegovo priprošnjo prihaja z vseh koncev sveta. Pravzaprav to ne preseneča, saj so se številni mladi s tem sodobnim misijonarjem in nadarjenim računalničarjem srečali na spletu.

Recenzija Bukla

»Knjiga, ki jo držimo v rokah, je prisrčno povabilo, naj iščemo svetost na stezah tega sveta, brez bežanja pred vsakdanjostjo, ampak s sprejemanjem njenih svetlih in temnih plati,« je v spremni besedi zapisal msgr. Dario Edoardo Viganò. Carlo Acutic je 2016 umrl zaradi levkemije, star je bil samo petnajst let. Svoje trpljenje je daroval za papeža in Cerkev. Bil je nadarjen za računalniško delo in programiranje. Bil pa je tudi izredno ljubezniv in pobožen fant. Sloves tega italijanskega najstnika se spontano in z osupljivo hitrostjo širi po svetu. Z vseh koncev sveta prihajajo poročila o uslišanjih na njegovo priprošnjo. To nikakor ni presenetljivo, saj so se številni mladi s tem sodobnim misijonarjem in nadarjenim računalničarjem srečali na spletu. Njegovo življenje je bilo kratko, neozdravljiva bolezen pa je kruto prekinila njegovo ljubezen do Boga in ljudi. Navdihujoče napisana biografija bo k branju pritegnila tako mlajše kot starejše. Številne fotografije in citati iz Carlovega življenja bogatijo sodobno, privlačno oblikovano in opremljeno besedilo. »Kaj pomeni človeku, če zmaga v tisočih bitkah, ni pa sposoben premagati samega sebe?«

Sonja Juvan, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...