Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rojeni za večno življenje

Chiara Corbella Petrillo in njena zgodba
Cristiana Paccini, Simone Troisi
Rojeni za večno življenje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0129-2
Naslov izvirnika Siamo nati e non moriremo mai più
Prevod Andrej Turk
Spremna beseda Robert Bahčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
220 g
152 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
religija > krščanstvo
biografije in spomini

Založnik o knjigi

Življenje Chiare Corbella Petrillo je bilo polno ljubezni in polno preizkušenj. Z možem Enricom sta doživela smrt prvih dveh otrok tik po rojstvu in z velikim upanjem sta čakala rojstvo novega deteta. Toda v petem mesecu tretje nosečnosti so Chiari odkrili tumor na jeziku. Odločila se je, da zdravljenje odloži na čas po otrokovem rojstvu in Bogu z vso velikodušnostjo odgovori na ta križ: »Tukaj sem.« Rak se je naglo razširil in leto dni po rojstvu sina Francesca je 13. junija 2012 umrla, pri komaj osemindvajsetih letih.

Chiara Corbella Petrillo je s svojo življenjsko izkušnjo nagovorila in presunila na milijone ljudi v Italiji in po svetu. Njena zgodba ni samo tragična, temveč nagovarja z odprtostjo Božjemu načrtu in zaupanju, da Bog nikoli ne zapusti človeka.

To ni roman, temveč je resnično pričevanje o zaupljivosti, da je življenje čudovit dar in da nam hoja za Kristusom v trpljenju odpira večnost. Chiara je doživela vse, ker je živela bogato in s pogledom, usmerjenim nad vsakdanjost. To je dediščina, ki nam jo je zapustila Chiara. Pričevanje o življenju, ki je premagalo smrt in postalo znamenje vere za vse nas.

Pripoved o Chiari in Enricu sta napisala njuna prijatelja Simone Troisi in Cristiana Paccini. Družilo jih je pristno prijateljstvo in bila sta ob mladih zakoncih, ko sta doživljala težke preizkušnje.

Recenzija Bukla

Rojeni za večno življenje je presunljiva zgodba o Chiari in Enricu Petrillu ter preizkušnjah, ki jih je življenje postavilo pred njiju. A ne gre za tragično zgodbo, kot bi morda pričakovali. Chiarina prijatelja, Simone in Cristiana, sta se njeno zgodbo odločila predstaviti od začetka – od srečanja z Enricom do njune poroke, izgube dveh novorojenčkov, tretje nosečnosti, diagnoze raka in na koncu Chiarine smrti. Skozi celotno zgodbo, ki jo gledamo skozi oči njenega moža, prijateljev in družine, nam podata celovito podobo Chiare in njenega izjemnega pogleda na svet, saj s pomočjo vere v Boga niti v najtežjih trenutkih ni izgubila optimizma in zaupanja v to, da se vse zgodi z dobrim razlogom.

Neža Poznič, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...