Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Še vedno živ

John Hanc, Phil Southerland
Še vedno živ

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Chiara
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93915-2-5

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
280 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
šport in zdravje > kolesarstvo
biografije in spomini

O knjigi

Še vedno živ je živobarvna, neodložljiva in navdihujoča zgodba o športniku Philu Southerlandu, ki je kot eden najmlajših ljudi na svetu dobil diagnozo sladkorne bolezni tipa 1, nato pa z neverjetno zagrizenostjo in zagnanostjo potolkel vse črnoglede napovedi in se prebil v sam vrh svetovne kolesarske smetane.

Ta športna pustolovščina, ki je pravzaprav biografija mladega kolesarja, pripoveduje o odraščanju v južnjaškem floridskem predmestju, kjer se v mladem nadobudnem Philu prebuja športnik. Nihče si še v sanjah ne predstavlja, da bo iz krmežljavega in nizkoraslega poba, ki odrašča v enostarševski družini in se vse življenje bori s sladkorno boleznijo, nekoč zrasel vrhunski ultrakolesar, ki bo podiral rekorde na najtežji vzdržljivostni preizkušnji na svetu - na Dirki po Ameriki.

Toda Phil ni fant kot vsi drugi. Je prezrel za svoja leta; premore neizmerno vztrajnost in odločnost, ki si je njegovi vrstniki ne morejo niti predstavljati. Že pri petih letih se nauči, kako si vbrizgati inzulin. Kot športnik blesti na vseh področjih, a šele ko se vzpne na gorsko kolo in začne tekmovati na vzdržljivostnih preizkušnjah, se pokaže njegova prava, zmagovita narava.

Tekmovalni duh in želja po dokazovanju sebe, po prekašanju pričakovanj drugih pomagajo Philu dosledno obvladovati sladkorno bolezen in obenem napredovati v svetu kolesarskega dirkanja. Ko z gorskega presedla na cestno kolo, se mu iz niza stoterih preizkušenj, uspehov, vzponov in padcev, porodi nora zamisel. Kako s tem, kar najraje v življenju počneš, pomagati drugim?

Zgodba o nepričakovanem, zmagoslavnem uspehu in triumfu nad boleznijo, ki bo navdušila staro in mlado, še posebej vse tiste, ki se v življenju soočajo z takimi ali drugačnimi težavami in ovirami. Vse je mogoče. Čisto vse.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...