Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sestra Favstina Kowalska

Življenjepis glasnice Božjega usmiljenja
Ewa K. Czaczkowska
Sestra Favstina Kowalska
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0238-1
Prevod Andrej Turk
Spremna beseda Tomaž Podobnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
680 g
460 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

O knjigi

Povzetek: »Ali bomo ob prebiranju slovenskega prevoda življenjepisa svete Favstine Kowalske bralci ostali le opazovalci čudovitega življenjskega pričevanja neke svetnice ali bomo iz njega črpali navdih in moč za osebno pričevanje o Božjem usmiljenju v našem času, konkretno, v osebnih okoliščinah? Prav k tej odločitvi nas želi spodbuditi založba Družina na pragu izrednega svetega leta Božjega usmiljenja 2015-2016, ki ga je papež Frančišek, na nebeško veselje sv. Favstine, sodobne glasnice Božjega usmiljenja, in sv. Janeza Pavla II., apostola Božjega usmiljenja, razglasil za vesoljno Cerkev.«

Recenzija Bukla

Enajstega aprila 2015 je papež Frančišek napovedal sveto leto usmiljenja. Ob tem dogodku se je založba Družina odločila za izdajo bio grafije o sestri Favstini Kowalski, poljski redovnici in mistikinji, ki jo je leta 2000 papež Janez Pavel II. razglasil za glasnico božjega usmiljenja. Biografijo je na podlagi svetničinih dnevnikov, v katerih je opisovala svoja mistična videnja Jezusa Kristusa in oznanjala božje usmiljenje, napisala Ewa Katarzyna Czaczkowska, poljska zgodovinarka, novinarka in pisateljica. Avtorica je življenjsko zgodbo Favstine začela z njenimi koreninami; tako izvemo, da se je Favstina kot tretji izmed desetih otrok rodila revni kmečki družini. Pri petnajstih letih je prvič prosila starše za dovoljenje, da bi lahko stopila med nune, a so jo ti odločno zavrnili. Dve leti kasneje se je zgodba ponovila. Vseeno je Favstina vztrajala pri svoji poklicanosti in pri petindvajsetih letih prejela redovno obleko.

Vanja Jazbec, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...