Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Večni arhitekt

Življenje in delo Jožeta Plečnika, modernističnega mistika
Noah Charney
Večni arhitekt
39,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Totaliteta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94115-8-2
Naslov izvirnika Eternal architect
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Jaka Andrej Vojevec
Urejanje Luka Novak, Valentina Smej Novak
Predgovor Peter Krečič

Tehnične lastnosti
trda vezava
31,3 x 23,5 cm
1.450 g
254 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost > arhitektura
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova knjiga o Plečniku je osrednje knjižno delo Plečnikovega leta 2017. Berljivo in dostopno delo nam prinaša sodoben pogled na Plečnika skozi optiko tujega poznavalca. V knjigi Noaha Charneya večni arhitekt in moderni mistik izstopi v človeški razsežnosti. Celosten pogled nam približa njegova dela skozi arhitektovo življenjsko zgodbo, naj gre za dunajsko, praško ali ljubljansko […]

Pred nami je historično, estetsko in umetnostnozgodovinsko branje, ki nam razkrije mojstrovo duhovno razsežnost, njegove bivanjske in oblikovalske preference in tudi odnos do lastnega naroda, ki ga je Plečnik želel povzdigniti, s tem da mu je pomagal ustvariti nacionalni arhitekturni jezik. Pri tem je soočal klasično in moderno, srednjeevropsko in mediteransko, ki jih je združil v organsko postmoderno stimmung.

Skozi sveže perspektive fotografa Matevža Paternostra in iskrivo postavitev oblikovalca Domna Frasa bomo Plečnika uzrli v novi luči.

Avtor se postavlja v vlogo prizadetega, podrobnega opisovalca in razlagalca zgodovinskih okoliščin Plečnikovega umetniškega zorenja, umetnika, arhitekta, ki ga je za življenja privedlo do nič manj kot do izjemnega tvorca slovenske nacionalne arhitekture, posthumno pa do arhitekta svetovne veljave.
Iz predgovora dr. Petra Krečiča

Dr. Noah Charney je avtor svetovnih uspešnic in profesor umetnostne zgodovine. Napisal je dvanajst knjig in stotine člankov, med drugim za The Guardian in Washington Post, deluje pa tudi kot voditelj televizijskih oddaj. Je Američan, ki že dolga leta živi v Sloveniji.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...