Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni

Resnične zgodbe o osupljivih fantih, ki so spremenili svet, ne da bi ubijali zmaje
Ben Brooks
Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3906-8
Naslov izvirnika Stories for boys who dare to be different
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Quinton Winter
Prevod Maja Kogej
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 18,5 cm
740 g
208 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > izobraževalne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Princ na belem konju, ubijalec zmajev, predrzni šaljivec ... to so vzorniki, s katerimi se fantje najpogosteje srečujejo v knjigah, ki jih berejo v šoli in doma. Od vsakega fanta se pričakuje, da se bo prilagodil stereotipni predstavi o moškosti. Kaj pa, če si introvertirane sorte? Če v roko raje primeš knjigo kakor meč? Če ti gre na jok, kadar si žalosten ali jezen? Če so ti všeč ženske obleke? Duševno zdravje mladih moških je v vse večji krizi, spolni stereotipi pa težavo še podpihujejo. V Zgodbah za fante, ki si drznejo biti drugačni najdemo drugo plat medalje, ki je več kot dobrodošla. Knjiga prinaša sto osupljivih zgodb slavnih in manj slavnih moških iz preteklosti in sedanjosti. Prav vsak od njih je inovator, ki je na svoj način prekršil pravila in v življenju dosegel neverjeten uspeh. Med njimi so Salvador Dalí, Alan Turing, Arthur Rimbaud, Ludwig van Beethoven, Aj Vejvej, John Lennon, Barack Obama - različni junaki z različnih družbenih področij in z vsega sveta.

Ta čudovita in ganljiva knjiga je polna zgodb o pustolovščinah in čudesih. Z veseljem jo bo sprejel vsakdo, ki išče pogum, da bi se uprl pritisku vrstnikov in ubral svojo pot. Knjiga je obvezno branje za vse fante, ki si delajo skrbi, in vse starše, ki si delajo skrbi zaradi svojih sinov, ki si delajo skrbi. Ob njej se boste zabavali in se veliko naučili, prinesla pa vam bo tudi zvrhano mero poguma in navdiha.

Recenzija Bukla

V knjigi ne boste našli običajnih in stereotipno junaških fantovskih zgodb, ampak osupljive prigode slavnih in manj slavnih moških iz preteklosti in sedanjosti, ki so morali preskočiti marsikatero prepreko, da so lahko uresničili tisto, kar so nosili v sebi. Govorimo o intelektualnih, umet­niških, čustvenih, športnih in drugih potencialih, ki jih v danem času okolica pač ni bila pripravljena sprejeti in jim prisluhniti. Morda zaradi predsodkov, v največji meri pa tudi zaradi nerazumevanja. Zato so ti fantje pogumno izbrali svojo pot in se borili za svoje poslanstvo. Tako lahko preberemo navdihujočo zgodbo o mladeniču, ki je pred morskim psom rešil brata, sam pa ob tem izgubil del noge, a se ni vdal brezupu, temveč je postal paraolimpijski plavalec. Pa tisto o fantku, ki ga je oče pretepal, on pa se je zatekal v glasbo in skladal kljub temu, da mu je pešal sluh, in na koncu postal slaven skladatelj. In o dečku, ki mu je epileptični napad tako spremenil možgane, da zna kot za šalo na pamet izračunati 82 krat 82 krat 82 krat 82, ampak uradno velja za osebo s posebnimi potrebami. Iz vsake zgodbe veje optimizem in nagovarja fante in dekleta, naj bodo to, kar so, naj se opogumijo in stopijo na svojo pot, pa če je ta še tako drugačna od drugih, zato je še bolj dragocena. Bodite drzni – svet je velik in čaka na vašo dogodivščino.

Beti Hlebec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...