Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bruce Springsteen

avtobiografija
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3284-7
Naslov izvirnika Born to run
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Simon Demšar

Tehnične lastnosti
trda vezava
525 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije

Povej naprej

Založnik o knjigi

Legendarni rokovski glasbenik Bruce Springsteen nas v izjemni avtobiografiji popelje po svoji glasbeni poti od drobcenega, katoliško vzgojenega fantiča iz New Jerseyja do enega najboljših kantavtorjev na svetu. Iskreno, humorno in nadvse izvirno opiše svojo neizmerno željo, da bi postal glasbenik, svoje začetne nastope po lokalih v Asbury Parku in vzpon E Street Banda. Prav tako pa z osupljivo iskrenostjo prvič spregovori o osebnih stiskah, ki so mu služile kot navdih za njegove najboljše stvaritve.

Avtobiografija, ki je podobno kot mnoge Springsteenove pesmi napisana z liričnostjo edinstvenega pesnika in modrostjo človeka, ki je o svojih izkušnjah veliko razmišljal.

Recenzija Bukla

Pri nas so že izšle odmevne in dobro prodajane (avto)biografije nekaterih največjih sodobnih rockovskih zvezd: Keith Richards in Mick Jagger (The Rolling Stones), Bono Vox (U2), Paul McCartney (The Beatles), David Bowie, Billy Idol, zdaj pa smo dobili še prevod sočno napisane avtobiografije avtohtonega ameriškega rokerja Brucea Springsteena (v izvirniku Born to Run). Surova iskreno napisana knjiga nas pelje od njegovega otroštva prek brezmejne svobode in stremljenja k uspehu v mladih letih do postopnega uspeha in slave, ki pa mu (še) nista prinesla notranjega miru. Springsteen piše tako o glasbenikih (in glasbenih slogih), po katerih se je zgledoval (od Presleyja naprej), o svoji družini (o sestri, ki je zanosila še kot najstnica in ji je posvetil svojo znamenito pesem The River in o očetu, ki je njegov uspeh priznal šele na stara leta), o tem, kako so nastale njegove skladbe in albumi, ter o svojem boju z depresijo. Pronicljiva knjiga glasbenika, ki je bil ves čas občutljiv tudi za dogajanje okoli sebe. O tem priča, recimo, že ta odlomek (po izboru prevajalca Simona Demšarja): »Nekega dopoldneva, malo preden sem sam postal oče, se je moj oče prikazal na vratih mojega vikenda v Los Angelesu. Pripeljal se je iz San Matea in \\'me je želel samo pozdraviti\\'. Povabil sem ga noter in tako sva ob enajstih sedela za mizo v majhni osončeni jedilnici in cuzala pivo. Očetu v njegovem običajnem stanju klepetanje ni šlo najbolje od rok, zato sem se trudil, kolikor sem se lahko.Nenadoma je dejal: \\'Bruce, zelo dober si bil do naju.\\' Priznal sem, da res. Premor. Nato je pogledal po losangeleških meglicah in nadaljeval: \\'… Jaz pa nisem bil prav dober do tebe.\\' Zavladala je kratka tišina.\\'Potrudil si se, kolikor si se lahko,\\' sem odvrnil.To je bilo to. Samo to sem potreboval, samo tega sem si želel. Na tisti dan sem prejel blagoslov, oče pa mi je dal nekaj, kar sem mislil, da ne bom nikoli doživel … kratko priznanje resnice. Tisto jutro je samo zaradi tega prevozil osemsto kilometrov. Prišel je, da mi na predvečer mojega očetovstva pove, da me ima rad, da me opozori, naj bom previden, naj se bolje izkažem, naj ne delam istih bolečih napak, kot jih je on. Tega se skušam držati.«Avtobiografija, ob kateri si podobo Bruca Springsteena lahko zgradite na novo.

Samo Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...