Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Atomske navade

Preprost in preizkušen način za pridobivanje dobrih in opuščanje slabih navad: drobne spremembe, izjemni rezultati
James Clear
Atomske navade
27,95 € 27,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 4-6 delovnih dni

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-374-3
Naslov izvirnika Atomic Habits
Podnaslov izvirnika An Easy and Proven Way to Build Good Habits and Break Bad Ones
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Nataša Grom
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
600 g
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede
psihologija in psihiatrija
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki

Založnik o knjigi

Knjiga se v celoti posveča načinu, kako se lahko vsak dan izboljšamo za en odstotek tako, da se znebimo slabih navad in pridobimo dobre. Navaja najpogostejše napake, ki jih ljudje storimo pri spreminjanju navad. Razloži, kako pridobiti motivacijo in voljo za spremembe, kako zgraditi močnejšo osebnost in kako verjeti v svoj uspeh. Pokaže, kako pripravimo okolje, da uspeh pri spreminjanju navad lažje dosežemo. Če pri tem slučajno skrenemo s poti, nam knjiga svetuje, kako kljub temu doseči cilj.

Ta knjiga spremeni način razmišljanja o napredovanju in uspehu v človekovem življenju. Ponuja orodja in strategije, ki jih potrebujemo za spreminjanje svojih navad – tako ekipi, ki želi zmagati na prvenstvu, morda organizaciji, ki se želi repozicionirati v svoji panogi, ali pa posamezniku, ki bi rad prenehal kaditi, se trudi shujšati, morda zmanjšati stres ali pa doseči kakšen drug cilj. Knjiga dokaže, da je z drobnimi spremembami možno doseči izjemne rezultate!

Recenzija Bukla

Začetek leta 2020 je že mimo in vsak, ki si je zastavil kako novoletno zaobljubo, lahko preveri, če se po tem času še drži zastavljenega (večina načrtov o novem pristopu v novem letu omaga že po prvih treh tednih). Če se odgovor nagiba proti besedici ne, potem morda velja razmisliti o možnosti, da si priskrbite kako knjigo o spreminjanju in utrjevanju novih navad. Pred nekaj leti je na to temo že izšla Moč navade novinarja Charlesa Duhigga, tudi prejemnika Pulitzerjeve nagrade, sedaj pa je pred nami še novejše delo Atomske navade (izvirno iz leta 2018), ki ga je v približno istem času koncipiral James Clear, podjetnik in fotograf, ki pri svojem modelu spreminjanja izhaja iz podobnih osnov. Psiholog B. F. Skinner je že v tridesetih letih prejšnjega stoletja predstavil tridelni model instrumentalnega pogojevanja »dražljaj, odziv, nagrada«, vsak od piscev knjig o navadah pa ga je v naslednjih letih nadgradil malo po svoje. Clear nas pri svojem ogrevanju za vpeljavo novih navad pelje vse od športnih primerov in vnosa drobnih novih navad in izboljšav (denimo pri kolesarjenju), ki na dolgi rok dajejo izjemne rezultate, do najboljšega načina za začetek ter tudi ohranitev nove navade, ki na kratko pomeni načrt, ki ga mora v zvezi s stalnimi praksami narediti tisti, ki si želi izboljšav. S čimer potem v resnici izpelje t. i. resen namen uresničitve navade, ki ne temelji samo na želji, temveč tudi na konkretni zavezi in njenem kasnejšem preverjanju. Čeprav je knjiga Atomske navade v osnovi namenjena spreminjanju navad odraslih posameznikov, je avtor na koncu postregel še z napotki za uporabo teh pravil pri (pre)vzgajanju v poslovnem svetu in mladostnikih, ki si jih zainteresirani lahko poiščejo tudi na spletu (v angleškem jeziku). Uporabno!

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...