Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ekonomist pod krinko

Tim Harford
Ekonomist pod krinko
10,90 €

Zaradi različnih vzrokov pri nas te knjige ne morete kupiti. Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-00-0995-5
Naslov izvirnika Undercover Economist
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Živa Kolar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
300 g
268 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
družbene vede > ekonomija

Založnik o knjigi

Ste se kdaj spraševali, zakaj je razkorak med razvitimi državami in državami v razvoju tako velik, zakaj so nepremičnine absurdno drage in zakaj je skoraj nemogoče kupiti spodoben rabljeni avto? Po branju knjige, v kateri se Tim Harford loti razbijanja nekaterih najbolj trdovratnih prepričanj, boste na zastoje na cestah, visoke cene kave, draga zdravstvena zavarovanja, izkoriščevalska podjetja in tujo delovno silo gledali povsem drugače kot doslej. Ekonomist pod krinko namreč dokazuje, da so številni vsakdanji pojavi v resnici splet številnih dejavnikov, pogajalskih igric in političnega merjenja moči. Obvezno branje za vse, ki jih zanima, kaj se skriva v zakulisju sodobnih ekonomskih dogajanj v svetu!

• Ste vedeli, da na brezposelnost v razvitem svetu prišleki iz držav v razvoju pravzaprav nimajo tako velikega vpliva, kot bi si morda mislili?

• Ali veste, zakaj je skoraj nemogoče kupiti dober rabljeni avto in zakaj je kava na postajah podzemne železnice tako absurdno draga? In zakaj so izkoriščevalske tovarne ena od najboljših možnosti za neusposobljeno delovno silo v Aziji?

• Tim Harford je znan po zelo odmevnih kolumnah v časopisu The Financial Times, v katerih razkriva ekonomske zakonitosti, ki oblikujejo naš vsakdan.

Ekonomist pod krinko je bil preveden v več kot 25 jezikov, poleg tega pa je ena najbolje prodajanih knjig s področja popularne ekonomije.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...