Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kupujem zlato

izračun cen zlata v prihodnosti - zakaj naj bi del svojega premoženja sedaj naložili v žlahtno kovino
Gary Christenson, Jürgen Müller
Kupujem zlato

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Ara
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6861-53-3
Naslov izvirnika Gold: 10.000 dollar?
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Jakob Rado Vouk
Urejanje Jože Vetrovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
190 g
180 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > ekonomija

Založnik o knjigi

Najboljši čas za naložbo dela premoženja v zlato je bil leta 2001, drugi najboljši čas za nakup zlata pa je sedaj. Zlato je že pet tisoč let trdna mednarodna valuta. Po izračunu, ki temelji na strokovnih izsledkih, naj bi cena za unčo zlata leta 2021 že dosegla deset tisoč dolarjev. Ko urejamo to knjigo, je treba za eno unčo odšteti 1293,77 dolarja.

Povpraševanje po zlatu zadnja leta narašča ne le v bogatih zahodnih državah, ampak tudi v Sloveniji in v nekaterih do nedavna revnih azijskih državah. Slovenci smo vedno bolj naklonjeni varčevanju v zlatu, saj ga imamo v posesti (doma ali v trezorjih) že 7,5 tone, z zavestjo, da je to dolgoročna naložba za ohranjanje vrednosti premoženja. Ne moremo pa računati na večje zaslužke. Mogoče pa je to celo naložba za naslednje generacije.

Slovenski vlagatelji se najpogosteje odločajo za naložbo v fizično zlato, manj pa za papirnate (pogodbene) oblike investiranja. Pokupijo največ eno, dvoinpol in petgramskih ploščic, medtem ko je kupcev 100, 250 in 500 gramskih palic manj. V Sloveniji je tradicija vlaganja v zlato dosti skromnejša kot pa, na primer, v Avstriji, Nemčiji ali Švici.

Morda pa nas spodbudi Alan Greenspan, avtor knjige Kupujte zlati, ki pravi: »Kdor ima zlato, ima vedno denar.« Avtor knjige je razvil empirični model za določanje cene zlatu, ki omogoča napovedovanje gibanja cene zlata do leta 2021. V knjigi je vse razloženo tako, da jo razumejo tudi tisti, ki jih doslej zlato sploh ni zanimalo.Empirična dolgoročna analiza v knjigi napoveduje, da bomo videli nove rekordne cene zlata!


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...