Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Babajé

Klic nevidnih otrok
Francesco Romagnoli
Babajé Novo
23,00 € 23,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Iskanja
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-6058-73-5
Naslov izvirnika Babajé
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Špela Pahor

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 12,5 cm
250 g
233 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
biografije in spomini
družbene vede > etnologija in antropologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

S preprostostjo, ki gre neposredno v srce, ta knjiga pripoveduje o nori in nenavadni avanturi, ki že več kot dvajset let nudi podporo in upanje najšibkejšim v Tigraju, etiopski regiji, ki jo bičajo suša, bolezni in grozna državljanska vojna.

Gre za tankočutno, v srce segajočo knjigo o zgodbah osirotelih otrok iz vasi, ki jo je avtor Romagnoli pred več kot dvajsetimi leti ustanovil v Etiopiji, v regiji Tigraj, ki je danes predmet strašne državljanske vojne, o kateri nihče ne govori; pozabljene vojne, ki sta jo izpodrinila rusko-ukrajinski konflikt in vojna v Gazi, a je strašno aktualna. Prebivalcem Tigraja danes grozita smrt in lakota, saj je Etiopija regijo vojaško omejila in zaprla za vsakršno humanitarno pomoč od zunaj (brez vode, hrane, energije, bolnišnic, zdravil ... ničesar). Avtor je izjemen človek, ki zmore posredovati človečnost in ljubezen do teh otrok (vsi nosijo njegov priimek), protagonistov zgodb, ki jih pripoveduje, in ki so gostje v njegovi vasi.

o avtorju

FRANCESCO ROMAGNOLI se je rodil v Rimu leta 1970. Leta 1995 je diplomiral na Fakulteti za ekonomijo in trgovino in začel delati v očetovi pisarni, a se je leta 2000, ko se je vrnil s potovanja po Afriškem rogu, odločil, da pusti vse in se preseli  v majhno vas na severu Etiopije, kjer se je ustalil in živel petnajst let. V letu 2002 je skupaj z družino ustanovil združenje James non morirà in z zbranimi sredstvi zgradi vasico za osirotele otroke, Prehranski center, šole, bolnišnice, ceste, vodnjake in uresničil še mnoge druge pobude. V Italijo se je vrnil leta 2015, zdaj živi med Rimom in Etiopijo, kjer še naprej spremlja že utečene projekte in razvija nove. 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...