Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Perunovo koplje

Ivan Aljinović, ... [et al.]
Perunovo koplje
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-254-292-4
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Janet Allison Brown, Tanja Bukovčan
Urejanje Andrej Pleterski, Tomo Vinšćak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 27 cm
200 strani
Tip knjige
zbornik
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko so prišli v današnji prostor, so Slovani prinesli s seboj iz svoje pradomovine svojo staro vero, svoje mitsko razumevanje. Da bi lahko v celoti zavladali novemu prostoru, so morali bogovom stare vere določiti prostor v novem življenjskem okolju. Na ta način je tisto, kar je bilo tuje in neznano postalo svoje in poznano. Stari žreci so uredili prostor in sled tega je vidna do današnjih dni. Vemo, da imajo nekateri sakralni toponimi, ki so na topografskih kartah, svoj izvor v obdobju doseljevanja Slovanov.

Slovani so postavljali svoja božanstva na kraje, kjer je neka svetost že obstajala. S prehodom v krščanstvo so kult svetosti ponovno vzpostavili tako, da so stare slovanske bogove zamenjali s krščanskimi nadomestki. Na Hrvaškem najdemo toponime, ki nam govorijo o predkrščanski slovanski mitologiji, tudi jugovzhodno od Splita na območju Žrnovnice, Podstrane in srednjih Poljic.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...