Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prah

Marij Čuk
Prah

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2018
ISBN 978-88-7342-270-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Nadia Roncelli

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
320 g
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
družbene vede > etnologija in antropologija
leposlovje > zgodovinski roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Prah je z mnogoterega literarnovednega in vsebinskega vidika nenavaden in presenetljiv roman, ki bralca zajame v svoj vrtinec že s prvim stavkom, mu vzbuja radovednost in ga prisili, da z branjem ne odneha do zadnje pike. Narativni lok je neizprosen in sega v obdobje od 1. maja 1945 do danes, glavni junak pa se v tem časovnem razdobju sooča s tokom zgodovine, junaštvom, razkrojem skupnosti, vztrajanjem, ljubeznijo in iskanjem možnosti preživetja v svetu, ki je postal površen in je izgubil vrednosti in vrednote.

Usoda posameznika se prepleta z usodo naše družbe, še posebej slovenske narodne skupnosti v Italiji, zato je vsebina romana zelo blizu čutenju ljudi, je njihov glas in misel.

o avtorju

Marij Čuk se je rodil v Trstu leta 1952. Pesnik, pisatelj, dramatik in komediograf, gledališki kritik, kolumnist v različnih slovenskih medijih.
Po diplomi na tržaškem učiteljišču je na Filozofski fakulteti v Ljubljani končal slavistiko in romanistiko. Šestnajst let je bil časnikar pri Primorskem dnevniku in urednik kulturne strani ter strani Alpe Jadran, nakar so ga na Prešernov dan leta 1992 odpustili zaradi politične normalizacije. Tri leta se je preživljal s suplencami na tržaških višjih srednjih šolah in kot voditelj tedenske televizijske oddaje Kje so tiste stezice na TV Koper-Capodistria. Potem je bil urednik in nato deset let direktor slovenskega informativnega sporeda vsedržavne italijanske radiotelevizijske ustanove RAI.
Dve mandatni dobi je bil član upravnega odbora Slovenskega stalnega gledališča v Trstu.
Pisal je gledališke kritike v DeloDnevnik in Slovenca ter bil član žirije Borštnikovega srečanja v Mariboru. Že več let ima tedensko rubriko v športni prilogi Primorskega dnevnika. Sodeluje s tretji programom Radia Slovenije Ars z zapisi o kulturi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...