Založba | Forum slovanskih kultur |
Leto izdaje | 2017 |
ISBN | 978-961-94006-7-8 |
Leto izdaje izvirnika | 2017 |
Fotografije | Tomo Jeseničnik |
Urejanje | Andreja Rihter |
trda vezava
29 x 24 cm
920 g
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Vpogled v prehransko kulturo 300 milijonov Slovanov iz Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke republike, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Ruske federacije, Slovaške, Srbije, Slovenije in Ukrajine.
Tudi slovanske kuhinje prispevajo svetu paleto kulinaričnih različnosti in bogatijo okuse bolj uveljavljenih svetovnih kuhinj.
Vsaka od slovanskih držav ponuja številne lokalne in regionalne jedi, ter tudi kulinarična znanja, ki sooblikujejo svetovna prizadevanja za zdravo, organsko prehrano, sonaravni in trajnostni razvoj ter spoštovanje zakonitosti prehranjevanja glede na štiri letne čase.
Žita in iz njih izvirajoče močnate ter druge jedi so ena od skupnih značilnosti vseh slovanskih kuhinj.
Jedi Slovanov so odsev njihovih gospodarskih prizadevanj, omogočajo spoznavanje kulturne dediščine in sodobnih družbenih odnosov, ter opozarjajo na vlogo in pomen jedi v različnih verskih predstavah ter na področjih duhovnih ustvarjalnosti.
Značilne izbrane jedi iz posameznih slovanskih držav so predstavljene s predjedjo ali juho, glavno jedjo in sladico.
Sorodne knjige
- Avstro-ogrska monarhija v besedi in podobi - Slovenci II. Kranjska, Primorje 26,00 € Dodaj v košarico
- Zgodbe iz konzerve Zgodovine predelave in konzerviranja rib na severovzhodnem Jadranu 19,00 € Dodaj v košarico
- Sveti Coprijan Pravljice, povedke in drugo pripovedno izročilo iz Motnika in okolice 28,00 € Dodaj v košarico