Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

S Slovani za mizo

Bogastvo okusov slovanskih kuhinj
Janez Bogataj
S Slovani za mizo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Forum slovanskih kultur
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94006-7-8
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Tomo Jeseničnik
Urejanje Andreja Rihter

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 24 cm
920 g
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vpogled v prehransko kulturo 300 milijonov Slovanov iz Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke republike, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Ruske federacije, Slovaške, Srbije, Slovenije in Ukrajine. 

Tudi slovanske kuhinje prispevajo svetu paleto kulinaričnih različnosti in bogatijo okuse bolj uveljavljenih svetovnih kuhinj.

Vsaka od slovanskih držav ponuja številne lokalne in regionalne jedi, ter tudi kulinarična znanja, ki sooblikujejo svetovna prizadevanja za zdravo, organsko prehrano, sonaravni in trajnostni razvoj ter spoštovanje zakonitosti prehranjevanja glede na štiri letne čase.

Žita in iz njih izvirajoče močnate ter druge jedi so ena od skupnih značilnosti vseh slovanskih kuhinj.

Jedi Slovanov so odsev njihovih gospodarskih prizadevanj, omogočajo spoznavanje kulturne dediščine in sodobnih družbenih odnosov, ter opozarjajo na vlogo in pomen jedi v različnih verskih predstavah ter na področjih duhovnih ustvarjalnosti.

Značilne izbrane jedi iz posameznih slovanskih držav so predstavljene s predjedjo ali juho, glavno jedjo in sladico.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...