Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mednarodne migracije

Zelo kratek uvod
Khalid Koser
Mednarodne migracije

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Krtina
Zbirka Kratka
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-260-102-7
Naslov izvirnika International migration
Podnaslov izvirnika A very short introduction, second edition
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Katarina Rotar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 11,5 cm
130 g
132 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Migracije in integracija migrantov so med najbolj žgočimi in spornimi vprašanji, s katerimi se danes soočamo po vsem svetu. Politična retorika, medijska pozornost in zanimanje širše javnosti vplivajo na mednarodno razpravo, ki je vse prevečkrat neutemeljena in enostranska.Khalid Koser v novi izdaji pričujoče knjige govori o nedavnem vzponu globalnih migracij, zlasti pa o dramatičnem povečanju števila prosilcev za azil in beguncev. Na podlagi vprašanj, kakršna so tihotapljenje migrantov, trgovina z ljudmi in mednarodna delovna sila, razmišlja o sedanjih in prihodnjih vplivih migracij na države, v katerih se migranti naselijo, pa tudi na države, ki jih zapustijo.Khalid Koser (MBE) je izvršni direktor sklada Global Community Engagement and Resilience Fund. Na univerzi v Maastrichtu kot profesor predava o konfliktih, miru in varnosti; je izkušeni raziskovalec na področju mednarodne politike na Brookings Institution in na Lowy Institute; je tudi znanstveni sodelavec na Graduate Instute of International and Development Studies v Ženevi. Je tudi član Sveta za globalne migracije pri Svetovnem gospodarskem forumu in urednik revije Journal of Refugee Studies.

Recenzija Bukla

V zbirki Kratki uvod so izšli trije novi knjižni naslovi. V Informaciji Luciano Floridi, profesor filozofije v Oxfordu, predstavi splošen koncept informacije, torej kaj ta sploh je, pri tem pa posega na različna področja, od temeljev matematike prek DNK-ja, ki nosi podatke za nastanek, do informacij kot temeljnih gradnikov, prek katerih poteka naše učenje. V nadaljevanju se na eni strani posveti njihovi organizaciji, na drugi pa postavlja tudi vprašanja in daje odgovore glede njihovega lastništva, zasebnosti in seveda tudi dostopnosti.
Mednarodne migracije so v zadnjih letih tudi pri nas povsem aktualen pojem in realnost in temu se posveča druga knjižica z naslovom Mednarodne migracije, ki jo je napisal Khalid Koser, ki na Univerzi v Maastrichtu predava o konfliktih, miru in varnosti. Koser tako v knjižici govori o velikem povečanju beguncev in prosilcev za azil, pri tem pa na podlagi dostopnih podatkov in družbenopolitične realnosti razmišlja o sedanjih in prihodnjih vplivih migracij tako na države, kjer se naseljujejo migranti, kot tistih, iz katerih se izsel jujejo.
Tretjo knjižico, Leksikologija, ki je bila zaradi jezikovnih posebnosti tudi precejšen prevajalski izziv, pa sta napisala Britanec M. A. K. Halliday, eden najvidnejših jezikoslovcev sedanjega časa, in v Veliki Britaniji rojeni Colin Yallop, ki je služboval kot profesor angleščine na Univerzi Macquarie. V knjižici skozi prizmo predvsem angleškega funkcionalizma razmišljata, kaj sploh je posamezna beseda in kaj označuje, pišeta o »predpisovalni etimologiji« ter na podlagi družbenosti »demistificirata nekatere vidike jezikovnih avtoritet«.

Samo Rugelj, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...