Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gomóra

Roberto Saviano
Gomóra

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1302-7
Naslov izvirnika Gomorra
Prevod Vasja Bratina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18,5 x 12,5 cm
400 g
361 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
družbene vede > novinarstvo
leposlovje

Založnik o knjigi

Gomora je prvo knjižno delo Roberta Saviana (1979), novinarja, pisatelja in diplomiranega filozofa iz Neaplja, torej iz mesta, ki mu v veliki meri vlada camorra, tamkajšnja različica italijanske mafije. Prav odraščanje v takšnem okolju ga je spodbudilo h globljemu preučevanju tega fenomena, ki se ga loteva z najraznovrstnejših vidikov, od čisto splošnih opisov do osebnih zgodb njegovih prijateljev in znancev.

Knjiga ni zgolj navajanje statističnih podatkov in nizanje grozljivih opisov krvavih obračunov med posameznimi mafijskimi družinami, pripada tako raziskovalnemu novinarstvu kot književnosti ter je polna grozot in vznemirljivega čara. Avtor piše v prvi osebi in njegova pripoved potegne bralca v brezno, v katero ne seže nobena domišljija.
Prvič je podrobneje predstavljena tudi vloga žensk, ki postajajo znotraj kriminalne organizacije vedno pomembnejše in celo prevzemajo vodilne položaje.
Po izidu Gomore, ki je postala velika mednarodna uspešnica in je bila doslej prevedena v 42 državah, je pisatelj prejel številne smrtne grožnje, zato ga nenehno spremljajo osebni stražarji.

Po Gomori so v Neaplju pripravili gledališko prestavo, v Italiji pa je bil posnet film, ki je na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu leta 2008 dobil grand prix (veliko nagrado).


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...