Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Kurdi
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-241-159-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
304 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > novinarstvo
zgodovina

Založnik o knjigi

Kurdi, narod brez države je nenavadna knjiga. Pripoveduje zgodbo o razvoju raztresenega naroda, ki je imel med prebivalci Bližnjega vzhoda manj možnosti, da se oblikuje v nacionalno državo, kot Palestinci. Günther Deschner pa pripoveduje, kako so politični obupanci z roba svetovne politike v nekaj desetletjih prišli zelo blizu temu, da razglasijo samostojno državo. Najbolj presenetljivo je, kako je vsakomur, kdor je sledil razvoju dogodkov na Balkanu na prelomu tisočletja, lahko razumljiva zgodba iz krajev, ki veljajo za skrivnostne in nedostopne.

Ervin Hladnik-Milharčič, iz predgovora k slovenski izdaji

Recenzija Bukla

Okoli trideset milijonov Kurdov predstavlja še zadnje veliko ljudstvo brez svoje države. Kljub temu da imajo tisočletja staro zgodovino in kulturo ter da govorijo svoj lastni jezik, živijo v razkosanem Kurdistanu, ki sega v današnjo Turčijo, Irak, Iran in Sirijo. Kurdistan je potencialno izjemno bogata dežela z izobiljem vode in nafte. Meje, ki ga delijo, niso naravne, gospodarske ali kulturne, ampak so umetne, nastale proti volji kurdskega ljudstva. Kurdsko vprašanje je na številnih popotovanjih po Kurdistanu podrobno preučeval dr. Günther Deschner, publicist in pisatelj, ki se je pogovarjal z najpomembnejšimi kurdskimi politiki in svoja opažanja zabeležil v pričujoči knjigi. Predgovor, ki predstavi politično dogajanje, ki je botrovalo današnjemu položaju Kurdov, je prispeval angažirani novinar Ervin Hladnik – ­Milharčič.

Ana Rozman

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...