Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Na preži
19,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-241-327-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
292 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
leposlovje > eseji
družbene vede > novinarstvo

Založnik o knjigi

Leta 2002 je Tanja Lesničar - Pučko za Dnevnikovo mnenjsko stran pričela pisati tedensko kolumno Na preži. Zajela je širok krog: umetnost, politiko in etiko, predvsem pa – življenje nasploh. In čeprav je danes pisanje kolumn in komentarjev priljubljen novinarski žanr, je Tanja Lesničar - Pučko ostala nezmotljivo prepoznavna s svojim slogom, ki je mešanica ostre kritike, duhovite analize, zgroženosti nad krivicami, na drugi strani pa nežnosti in mehkobe. Vedno znova preseneti, ker v svoj pripravek zameša poljubno število elementov, v poljubnih razmerjih. Nastajajo barvita, med seboj različna besedila, včasih njihovo literarnost omejuje zgolj formalna oznaka kolumna.

Avtorica je naredila izbor iz prvih štirih »kolumnističnih« let, namenoma je izbrala časovno obdobje vladavine obeh političnih opcij, ker ji teme narekuje tudi politika. Če se zdijo imena in dogodki, na katerih avtorica gradi, včasih nekoliko zabrisani, nič hudega – sporočilo je enako jasno. Še več, z odmikanjem časa njene kolumne ne le da ničesar ne izgubljajo, temveč celo pridobivajo: postajajo nadčasne, zorijo v nekakšne parabole, v katerih se posamično pretaplja v splošno.

Recenzija Bukla

Do sedaj nisem bral avtoričinih kolumen, zato sem z veseljem polistal po knjigi in na različnih mestih prebral po kolumno, dve (saj, kako pa naj bi se drugače brala knjiga kolumen, ki s svojimi vsebinami posegajo na najrazličnejša, pogosto nepredvidljiva področja) ter bil prijetno presenečen. Izbor, sicer promoviran z dejstvom, da uvrščene kolumne iz štiriletnega obdobja na prelomu med dvema prejšnjima vladama prinaša šopek skrbno napisanih, včasih meditativno nastrojenih, drugič z aktualno konico našpičenih besedil, ki se jih bodo razveselili predvsem tisti, ki so Tanjo Lesničar - Pučko vsa ta leta ob torkih že spremljali na Dnevnikovi strani. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...