Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Putinova Rusija

Ana Politkovska
Putinova Rusija
26,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-00-0240-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
272 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
družbene vede > novinarstvo

Založnik o knjigi

Pod vsevidnim, a s človeško toplino obarvanim pogledom novinarke Ane Politkovske so se znašli mafijski posli, moralna izprijenost ruskih oligarhov, skorumpiranost vojske in sodstva, propadanje intelektualnih krogov, tragično neuspešno reševanje talcev v moskovskem gledališču in v beslanski osnovni šoli, ignorantski odnos oblasti do jedrske flote na Kamčatki, ki je v katastrofalnem stanju, nečlovečnost ruskih častnikov, nemogoče razmere, v katerih živijo vojaki …
Gre za  brezkompromisno obsodbo aktualne ruske oblasti, predvsem nepripravljenosti vlade na mirno razrešitev čečenske krize, ter brezbrižnosti zahodnih družb do tega, kar se dogaja v \"novi\" Rusiji. Razkrivanje grozot se loteva preko intimnih zgodb malih ljudi v deželi moralne in socialne kataklizme, ki se je še ne tako dolgo nazaj rešila enega, zdaj pa nezadržno drvi v drugi totalitarizem.
Radikalna novinarka Politkovska je dobesedno vzela citat: »Knjiga je orožje, vzemi jo v roke« in z njo z vseh front napadla Putina. Ostro kritičarko Putinove oblasti so 7. oktobra 2006 našli umorjeno pred njenim stanovanjem v Moskvi.

Recenzija Bukla

Resnično šokantne zgodbe iz Rusije, ki segajo celo čez njene meje (denimo likvidacija ruskega vohuna Litvinenka s plutonijem), se kažejo tudi na knjižnem področju, saj na police prihaja vse več knjig o vnovičnem prebujanju velesile. Brutalno funkcioniranje sodobne Rusije je nekaj let razkrivala ruska novinarka Ana Politkovska (njene knjige so izhajale na Zahodu), dokler je niso pred nekaj manj kot letom dni našli ustreljeno v dvigalu pred njenim moskovskim stanovanjem. Njena osebna poročila se raztezajo od nemogočih razmer, v katerih živijo mladeniči v ruski vojski, prek moralne izprijenosti novodobnih oligarhov do čečenskih kriznih žarišč. Povsod se kaže neverjetno surov prehod Rusije iz socializma v kapitalizem, a hkrati prav to na svojstven način pojasnjuje, zakaj je bil komunizem najsrčnejši ravno tu. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...