Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Razmišljanja o življenju

Vlasta Nussdorfer
Razmišljanja o življenju
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-01-1009-5

Tehnične lastnosti
trda vezava
187 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
družbene vede > novinarstvo

Založnik o knjigi

Razmišljanja o življenju ne dajejo odgovorov na vsa vprašanja; pomenijo le del tega, kar sem doživela, ugotovila in izkusila v letih dela in spoznavanja ljudi. Žal mnogih, ki živijo v nasilju, revščini, bolezni, in le redkih, ki jim je z vsem tem prizaneseno in so rojeni pod srečno zvezdo, kot radi rečemo.

In vendar je življenje le kratko popotovanje od rojstva do smrti, za katero nikoli ne vemo, kdaj bo prišla in kako. Zato se velja zamisliti ob modrostih, večnih duhovnih načelih mislecev in modrecev, ki so življenje izkusili, se ob njem učili, tu pa so tudi prenekatera njihova spoznanja.

- Vlasta Nussdorfer

 

Recenzija Bukla

Višja državna tožilka in generalna sekretarka društva Beli obroč, ki je bila leta 2007 imenovana za izjemno osebnost leta v okviru akcije Ljudje odprtih rok, predstavlja svojo šesto knjigo. V nekem smislu nadaljevanje knjige ˝Abecede življenja˝ združuje nove kolumne, objavljene na spletnem portalu IUS – INFO. Gre za sklop razmišljanj o upanju, pravičnosti in dobroti na eni strani ter o diskriminaciji, nasilju in zlorabah na drugi. Vse misli pa se vrtijo okrog človeka – bitja preteklosti in sedanjosti, ki se mora zavedati tudi prihodnosti. Knjiga je bogata zaradi pregovorov, basni, zgodb ter citatov znanih ljudi, ki jih avtorica vpleta med svoje kolumne. Sama pravi: »Razmišljanja o življenju ne dajejo odgovorov na vsa vprašanja; pomenijo le del tega, kar sem doživela, ugotovila in izkusila v letih dela in spoznavanja ljudi. S temi 33 prispevki v bralcu ni hotela vzbuditi slabe vesti, pač pa ga želi usmeriti k razmišljanju o omenjenih temah, oblikovanju stališč in novih zamisli. Opozorimo na krivice in nasilje, odpirajmo nove poti, širimo obroč dobrote!

Daniela Šavli

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...