Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vojna terorja

10 let po 11. septembru
Boštjan Videmšek
Vojna terorja
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-231-829-1
Fotografije Jure Eržen
Urejanje Zdravko Duša

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23,5 x 16 cm
660 g
292 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
družbene vede > novinarstvo
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Novinar Boštjan Videmšek že deset let v živo poroča iz vojne, ki je ubila sto tisoče ljudi, sprla civilizacije, zamajala imperij in svetovno gospodarstvo, hkrati pa vzpostavila platformo tretje svetovne vojne – vojne za energetske vire in vodo. Vojna terorja je poročilo pričevalca, ki je zadnje desetletje preživel na bojiščih novega časa: v Iraku, Afganistanu, Gazi, Pakistanu, Darfurju, Somaliji, Demokratični republiki Kongo. V njegovih zgodbah glavne vloge igrajo tisti, na katere režiserji vojne najprej pozabijo – mali ljudje.

Recenzija Bukla

Nekega dne je Delov novinar Boštjan Videmšek sedel v pubu na Severnem Irskem. V kotu je bil televizijski sprejemnik, in ko se je za trenutek zazrl vanj, je videl, kako se je letalo zaletelo v severno stolpnico Svetovnega trgovinskega centra. Od takrat je minilo že celo desetletje, v katerem so se začele vojne, ki se še do danes niso končale, Videmšek pa je v tem času, skupaj s fotoreporterjem Juretom Erženom skoraj ves čas potoval po svetu, na krizna območja od Pakistana in Afganistana prek Iraka in Somalije do Sudana in Konga ter nas tedensko seznanjal z dogajanjem na teh vročih predelih. Bil je zraven, bil je priča dogajanja in v knjigi Vojna terorja (Eržen je prispeval fotografije) pred nas v ekstraktu svojih reportaž razpre evolucijo dogajanja v zadnjem desetletju, v katerem je vojna proti terorju mutirala v vojno terorja ter vojno samih poražencev in v kateri je edini zmagovalec morda Kitajska, ki pa v tem času ni izstrelila niti ene same krogle. Avtentično.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...