Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakaj sta umrla ta dva otroka

Damijana Žišt
Zakaj sta umrla ta dva otroka
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-00-0868-2

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 13 cm
175 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
družbene vede > novinarstvo

Založnik o knjigi

Otroci so pogosto žrtve razveznih postopkov, v katerih starši, državne ustanove in sodišča pozabljajo na njihove koristi. V nerazrešenih odnosih z bivšim partnerjem starši največkrat prizadenejo prav tiste, ki jih imajo najraje – svoje otroke. A trpeče otroke v njihovi bolečini razume le malokdo. Tisti, ki so poklicani, da bi zavarovali njihove koristi, pa se prepogosto zatekajo k birokratskim rešitvam. Zakaj sta umrla ta dva otroka je resnična zgodba. Otroka razvezanih staršev, dveinpolletna sestrica in štiriinpolletni bratec, sta živela nekaj dni v tednu pri enem in nekaj dni pri drugem. Čeprav so bili prehodi zanju težki, sta imela rada tako mater kot očeta. A ko je oče nekega usodnega večera sina in hčerko predal njuni materi, ju ni videl nikoli več. Le še dve beli krsti.

Knjiga izredno tankočutno opisuje očetova občutja ob tragični izgubi in njegova prizadevanja v neuspešnem boju z državnimi ustanovami in strokovnjaki. Pod drobnogled vzame tako mater kot očeta obeh otrok, njun zakon, stare starše, materine bolezni, razvezo, boj za starševstvo in sam tragični dogodek, ne nazadnje tudi mnenja znancev in sosedov.

Zadnje poglavje se posveti strokovnemu delu primera, torej obtožnici, izvedenskim mnenjem o duševnem stanju matere otrok, mnenjem sodnomedicinske stroke, medijem in sojenju.

Kaj se je v usodnem času dogajalo v stanovanju umrlih dveh otrok, najbrž ve samo njihova mamica, ki je bila po vseh indicih tam očitno sama z otrokoma. Ali pa morda še kdo, pa o tem nerazumno molči? So ustrezne ustanove oziroma strokovnjaki z zadostno odgovornostjo, vestnostjo in strokovnostjo opravili svojo delo?

Upajmo, da bo sojenje ustrezno odgovorilo na zastavljena vprašanja, čeprav bolečine ob tako hudi izgubi ne bo moglo odpraviti, in da se bodo vsi odgovorni vprašali, ali so v zadostni meri opravili svoje dolžnosti in poskrbeli, da se kaj takega ne bi zgodilo. In se tudi v prihodnosti ne bo. Nikomur. Nikdar.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...