Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

20. stoletje v sliki in besedi

20. stoletje v sliki in besedi
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5031-2
Prevod Mojca Vodušek
Urejanje Richard Overy

Povej naprej

Založnik o knjigi

Edinstven časovni trak prejšnjega stoletja v sliki in besedi prinaša fascinanten opis ključnih dogodkov, najpomembnejših ljudi, osupljivih znanstvenih odkritij in tehnoloških dosežkov, družbenopolitičnih sprememb in drugih zgodovinskih trenutkov, ki so oblikovali naš prostor in čas. Sprehod skozi zgodovino po desetletjih spremlja svet in najodmevnejša dogajanja na vseh področjih, ki so zaznamovala tedanjo in vplivala na današnjo družbo. Posebno dodatno poglavje se posveča najpomembnejšim prelomnicam v naši bližnji okolici.

Recenzija Bukla

Dvajseto stoletje, ki je v tej knjigi potegnjeno do svetovne krize, ki se je začela leta 2007, in do arabske pomladi, ki smo jo doživeli v letih 2010– 2011, ni bilo dolgo samo zaradi dveh največjih vojn v zgodovini človeštva, temveč je svojo izjemno raznolikost pokazalo na različnih področjih človekovega bivanja. Dvajseto stoletje je bilo dolgo tudi zaradi tega, ker je bilo to stoletje avtomobilov, ki so v tem času doživeli nesluten razvoj tako v tehnološkem kot oblikovnem smislu, ker je bilo stoletje filma in kinematografije, ki je pogledu na ta čas dalo čisto drugo dimenzijo in zorni kot, ker je bilo stoletje osvajanj, v katerem smo ljudje prišli na najbolj južno in na najvišjo točko našega planeta. V tem stoletju smo začeli osvajati zrak in prileteli na drugo nebesno telo, v njem pa se je revolucionarno moderniziralo kmetijstvo in pridelava hrane nasploh. Prav tako so se v 20. stoletju rodili rokenrol, moderna umetnost in arhitektura, hkrati pa so v njem skušali odstaviti ameriškega predsednika zato, ker se je preveč svobodno obnašal s svojo praktikantko v svoji ovalni pisarni, kar je bil samo uvod v tabloidno prihodnost 21. stoletja. Pregledna knjiga 20. stoletje nam v sliki in besedi ter v dvostranskih pregledih, ki so domišljeni tako grafično kot vsebinsko, pogosto pa se raztezajo čez več let, skuša predstaviti večino ključnih in globalno vplivnih dogodkov v tem času. To počne tudi s prekrivanjem dogodkov, nekateri so potekali dlje časa, eni so vplivali na druge, spet tretji imajo neposredne posledice tudi za sedanje življenje. Tako je ta knjiga obenem zgoščen pregled pomembnih družbenopolitičnih dogodkov, ki so zaznamovali to obdobje. Izvrstno knjižno darilo ob koncu šolskega leta!

Samo Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...