Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dostojno delo

Ne živim, da delam, ampak delam, da živim
Sara Bagari, ... [et al.]
Dostojno delo

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Gibanje za dostojno delo in socialno družbo
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-288-340-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Borut Brezar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
250 g
164 strani
Tip knjige
zbornik
Kategorije
družbene vede > sociologija
družbene vede > ekonomija
družbene vede > politika
družbene vede > pravo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvi zbornik v Sloveniji, ki smo ga pisali avtorji in avtorice, ki imamo s prekarnostjo osebne izkušnje.

Zbornik Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim je delo 14 avtorjev in avtoric. V njem smo zapisali osebne zgodbe, razmisleke in strokovne prispevke o prekarnosti – novem načinu dela in življenja.

Recenzija Bukla

Dostojno delo je delo, ki posamezniku in njegovi družini omogoča, da v primernem času zasluži dovolj za dostojno življenje: da plača stanovanje in stroške, hrano, obleko, dopust, da si privošči prostočasne dejavnosti, uživa v kulturnih dogodkih in športnih aktivnostih. Poleg dostojnega plačila gredo tu načela enakosti, dostojnosti in varnih pogojev dela z roko v roki. Prekarno delo je popolno nasprotje dostojnega dela. Takoj uvodoma preberemo opozorilo, da je tako imenovano svobodnjaštvo delo, ki so si ga, za razliko od prekarcev, izbrali delavke in delavci sami ter od njega dostojno živijo. V knjigi beremo o prekarstvu iz prve roke, saj so vse pris pevke napisali prekarci. Novinarka, študentka magistrskega študija, ki se prekarno preživlja z delom v gostinstvu na študentsko napot nico, pravnik, ki opozarja na razlike med zakonodajo, celo ustavo in popolnoma drugačno realno podobo. Knjiga je prekarski prerez od Prekmurja do Rusije. Od znanstvenih do agencijskih delavcev. Zajeten, zgoščen, oseben in znanstven prerez v nebo vpijočega sedanjega stanja. »Nočemo sočutja ali pomilovanja. Zahtevamo spremembe. Pa ne takih, ki bi nas skušale vrniti nekam v preteklost, ampak take, ki bodo za prekarce – delavce 21. stoletja,« zapišejo ob robu razprav. Samo upamo lahko, da jo bodo snovalci raznih političnih koalicij, tisti, ki nam bodo vladali – vzeli v roke, prebrali in se aktivno lotili tudi reševanja hitro rastočega prekarstva.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...