Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kazen brez zločina

Branko Soban
Kazen brez zločina
21,00 € 21,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,63 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Dokumenta
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-274-270-6
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 16 cm
620 g
330 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Branko Soban, večletni dopisnik iz Moskve in z Bližnjega vzhoda, uveljavljeni novinar, ki v svojem poklicu prepoznava nastavke za družbeno relevantne premike, sukalec peresa, ki so mu, potem ko je čezmerno prodorno popisoval resnične, na prebivalcih odtisnjene poteze avtokratske ruske oblasti, prepovedali vstopiti v Moskvo, megalopolis tretjega sveta na vegastem robu veličastnega izumrtja, v naboru izbranih intervjujev z vprašanji drega v pogosto izrojene strukture, bledikaste politične prakse in opominja na tolikokrat na rob potisnjene pravice koloniziranih.

Izbor 62 intervjujev Delovega novinarja v dveh knjigah je častivredno dejanje brez primere. Branko Soban odstira tančico prikritih (zgodovinskih) dejstev in neomajno plava proti toku prirejenih resnic. Novembra 2013 je Društvo novinarjev Slovenije serijo Sobanovih intervjujev odlikovalo z nagrado čuvaj/watchdog za izjemni novinarski dosežek leta.

V drugi knjigi Kazen brez zločina, ki poseže na polje vojne proti terorju in izraelsko-palestinskega odnosa, je prav tako kot v prvi, Zločin brez kazni, najti 31 intervjujev. V pogovoru z Brankom Sobanom "spregovorijo" poljski cineast Andrzej Wajda, nosilec naslovnega intervjuja, izraelska pisateljska velikana Amos Oz in David Grossman, nobelovec za mir Šimon Peres, libanonski pisatelj Ilyas Khuri in drugi.

Recenzija Bukla

Po Zločinu brez kazni prihaja še Kazen brez zločina, drugi del svetovljanskih političnih intervjujev novinarja Branka Sobana. Prvi sklop, v katerem najdemo nekaj provokativnih knjižnih avtorjev in nobelovca za mir, vodjo inšpektorjev OZN-a v Iraku ter sedeminsedemdesetletnega »pesnika vseh Arabcev« Jusefa Sadija, govori o obsedenosti ZDA z bojem proti terorizmu ter o žvižgačih, Natu in ameriškem imperializmu, vojnah za nafto in izvažanju demokracije z nasilnimi posegi. Drugi del se osredotoča na izraelsko-palestinsko travmo. Prevladujejo trezni pozivi k ustavitvi ognja na obeh straneh. »Ne marajo se, ker so si podobni,« trdi Vadi Abunasar, palestinski politolog. V preseganju sovražnosti se mu pridružijo izraelska pisatelja David Grossman in Amos Oz, pa libanonski pisatelj/profesor Elias Khoury in med drugimi tudi izraelski predsednik Šimon Perez, ki podpira idejo dveh držav. Tretji del je najbolj raznovrsten, skupno zadnjim šestnajstim intervjujem pa je iskanje sprememb, novih modelov, prebojev v družbi, politiki, znanosti in humanizmu. Téme so rasizem, upori, lakota, umetnost, okolje, humanitarizem, fizika, orožje, aktivizem …

Žiga Valetič, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...