Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenija, Balkan, Evropa

Po meri živali ali človeka
Predrag Tašić
Slovenija, Balkan, Evropa
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kupa komunikacije
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-285-926-8
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
450 g
300 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > pravo
družbene vede > ekonomija
družbene vede > politika

Povej naprej

O knjigi

Slovenijo, Balkan in Evropo lahko spremenijo na bolje le izobraženi posamezniki, ljudje, ki ne verjamejo v črno-belo resnico, ampak se iz dneva v dan učijo in poskušajo priti do novih drobtinic na poti spoznanja tistega, za kar bi rekli, da je najbolj blizu resnice.

Komu ni v interesu takšno obnašanje oziroma nenehno izobraževanje človeka? Oblastem vseh barv in vseh svetovnonazorskih pogledov. In cerkvi, seveda. Človek mora biti vernik, mora verjeti v svojo cerkev in svojo stranko, ki jo voli vsaka štiri leta. Oblast in religija potrebujeta vernike, da bi lahko manipulirali z njimi. Svobodni posamezniki, ki mislijo s svojo glavo, so njuni največji sovražniki. Zato so ključni igralci pri ohranjevanju oblasti, tako pri religiji kot pri državi, mediji in novinarji, ki zlorabljajo zaupanje svojih bralcev, gledalcev in poslušalcev.

Recenzija Bukla

Tašićeva knjiga (i)zbranih razmišljanj o lokalni in svetovni politiki je dobrodošla predvsem zaradi dveh osnovnih izhodišč. Prvo je gotovo to, da skuša (kot nakaže že na začetku) o težavah političnega stanja pri nas (in v drugih državah bivše Jugoslavije) razmišljati mimo prizme delitev v sodobni politiki, ki bi njegovo razmišljanje lahko takoj speljale v »neprevprašane resnice«. Drugo pa je to, da skuša Slovenijo misliti skozi prizmo širše geopolitične slike, pogosto vezane tudi na realnost območja nekdanje Jugoslavije, nečesa, kar smo v tranzicijskem času bržkone sebi v škodo zanemarili in pozabili, četudi se morda prav tam skrivajo ključi za reševanje nekaterih težav. Pred nami se je tako izpisala knjiga neobremenjenih in jasno uperjenih razmislekov.

Aljaž Krivec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...