Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svet osamljenih tujcev

Komunitarna in postmoderna kritika liberalizma
Anton Jamnik
Svet osamljenih tujcev
29,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5326-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Spremna beseda Manica Janežič Ambrožič, Boštjan Žekš, Ali Žerdin
Urejanje Tine Logar

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16,5 cm
820 g
360 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > politika
družbene vede > etnologija in antropologija
družbene vede > sociologija
zgodovina > 20. stoletje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Svet osamljenih tujcev je delo, ki upošteva najnovejše raziskave na področju etike, politične filozofije ter drugih področij družboslovja in humanistike. Prav Jamnikove raziskave, predavanja in članki, objavljeni po svetu v zadnjih desetih letih, zagotavljajo obravnavani tematiki svežino. Argumentirana analiza in novo ovrednotenje vprašanja liberalizma, kot ga doživlja sodobni človek predvsem v ZDA in Evropi pa tudi v globalnem svetu, bosta bralca nagovorila ter ga spodbudila k poglobljenemu osebnemu razmišljanju in dialogu, potrebnem za preseganje prevladujočih negativnih vzorcev življenja v današnjem času. Avtor nas vse spodbuja, da se soočimo s ključnim izzivom, da na novo ovrednotimo svojo identiteto v okviru sveta, ki se je spremenil v globalno vas.

Recenzija Bukla

Že naslov razširjene doktorske disertacije Svet osamljenih tujcev razkriva smer avtorjevega razmišljanja – razkroj skupnosti na eni in skrajni razmah individualizma na drugi strani –, Anton Jamnik, ki je sicer ljubljanski pomožni škof, pa k pisanju pristopa z znanstveno vestnostjo, kar je za duhovniški profil vendarle neznačilno. Ne gre za teološko delo, prav tako pa se avtor ne spušča v vlogo Rimskokatoliške in tudi drugih cerkva pri nastanku zagatnega položaja. Kot izhodišče si vzame teorijo ameriškega filozofa Johna Rawlsa (1921–2002), ki je liberalizem utemeljeval s pravičnostjo, poštenostjo in svobodo, Jamnik pa na to navezuje komunitarno kritiko, pri kateri se sklicuje tudi na mislece, ki že dlje časa razpravljajo o mejah liberalizma. Etika, vera in lepota (umet­nost) so si redko tako blizu.

Žiga Valetič, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...