Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Temelji svobodne družbe

Eamonn Butler
Temelji svobodne družbe

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Inštitut Nove revije
Zbirka Izzivi svobode
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93810-1-4
Naslov izvirnika Foundations of free society
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22,5 x 19 cm
280 g
161 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > politika
družbene vede > ekonomija
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Knjiga Temelji svobodne družbe podaja oris temeljnih načel, ki opredeljujejo svobodno družbo. Potrebna je zato, ker je pristna osebna, družbena, politična in gospodarska svoboda zelo redka – celo v državah, ki se imajo za svobodne. Vsekakor obstajajo velike razlike med najbolj svobodnimi in najmanj svobodnimi državami, toda v vsaki državi družbeno in gospodarsko življenje ljudi, v večji ali manjši meri, nadzorujejo uradniki in politiki. Takšne omejitve in nadzor so v veljavi že tako dolgo in omejujejo tolikšen del našega vsakodnevnega življenja, da so postale že kar del kulture. Ljudje jih imajo kratko malo za del življenja, za nekaj naravnega in neizogibnega.

Posledica tega je, da si velik del svetovnega prebivalstva, tudi če ljudje mislijo, da živijo v svobodni družbi, komajda predstavlja, kaj pomeni resnična svoboda – še veliko manj pa razume, kakšna bi bila lahko videti svobodna družba in kako bi lahko delovala.

Kljub temu si večina ljudi želi svobodo. Želijo si prosto trgovati, ne da bi morali za to pridobiti nešteto dovoljenj. Želijo v miru skrbeti za svoje domove, kmetije in delavnice, ne pa tvegati, da jih bodo politiki vrgli ven in jih uničili. Želijo sami odločati, kaj je najboljše za njihove družine, ne pa delati, kar jim narekujejo uradniki. Želijo živeti, ne da bi morali podkupovati policijo in birokrate, da jih pustijo pri miru.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...