Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Utopija in resničnost

Ob zatonu evropske civilizacije
Borut Korun
Utopija in resničnost
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Philopatridus Illyricus
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-93569-1-3
Leto izdaje izvirnika 2018

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
480 g
295 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Utopija in resničnost: Ob zatonu evropske civilizacije je kratek prikaz evropske civilizacije, njenega nastanka in razvoja. Avtor razjasni najprej osnovne pojme o civilizaciji: kaj razumemo pod tem imenom, zakaj je na svetu nastalo več civilizacij in zakaj so si med seboj tako različne. Predstavi svoj pogled na »spopad civilizacij«, ki se odvija v našem časi in na evropskih tleh.

Recenzija Bukla

Boruta Koruna smo doslej poznali predvsem kot potopisca, ki je navduševal s svojimi inteligentno in prefinjeno izpisanimi deli (v zadnjem času se je z Zadnjim inkovskim zakladom podal tudi na romaneskno področje), v svoji najnovejši knjigi pa se je lotil bolj družbeno angažirane teme, saj naraščajoče migracije (predvsem tiste iz Azije in vzhoda) postavlja ne samo v širši zgodovinski, temveč tudi civilizacijski okvir. Korunova knjiga je nekakšna novodobna verzija Huntingtonovega Spopada civilizacij, saj avtor izhaja iz (religioznih) temeljev nastanka posamezne civilizacije na evrazijskem območju ter opozarja na njihove fundamentalne nezdružljivosti, pri čemer svari, da neodločen odnos Evrope do teh migracij najeda evropsko substanco in identiteto ter še pospešuje njen zaton. Temeljne zidake evropske civilizacijske stavbe Korun vidi v koreninah njenih ljudstev, grški filozofski misli in krščanski etiki, rahljanje krščanske ideje pa je bilo v 20. stoletju povzročeno s kulturnim marksizmom, ki po njegovem mnenju uničuje vse, na čemer temelji evropska civilizacija ter se ne ustraši niti prihajanja islamskih množic, ki so skozi stoletja v različnih oblikah predstavljale grožnjo za Evropo. Knjiga za aktualni družbeni trenutek!

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...