Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Wikileaks

Julian Assange in vojna za svobodo informacij
Luke Harding, David Leigh
Wikileaks
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1305-1
Naslov izvirnika Wikileaks
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Matej Frece, Urška Pajer
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
640 g
309 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
družbene vede > politika
biografije in spomini
družbene vede > ekonomija

Povej naprej

Založnik o knjigi

To je bilo največje razkritje vseh časov. WikiLeaks je razjaril najmočnejšo supersilo na svetu, v zadrego spravil britansko kraljevo družino in pomagal zanetiti revolucijo v Afriki.
Človek v ozadju tega razkritja je bil Julian Assange, ena najnenavadnejših osebnosti, ki so kdajkoli dosegle svetovno slavo. Je Assange internetni odrešenik ali kibernetični terorist? Borec za svobodo informacij ali spolni napadalec? Razprava o tem je odmevala po vsem svetu, medtem ko so ameriški politiki pozivali k njegovemu uboju. Priznana Guardianova novinarja David Leigh in Luke Harding sta bila v samem središču edinstvene medijske drame, ki se je odvijala pred objavo kakih 250.000 tajnih diplomatskih depeš in strogo tajnih podatkov iz afganistanske in iraške vojne. Nekaj časa se je heker platinastih las pred Cio skrival v Leighovi londonski hiši.
S pomočjo raziskovalne ekipe svoje časopisne hiše Leigh in Harding zdaj razkrivata osupljivo zgodbo o tem človeku in njegovem razkritju.

Recenzija Bukla

Spletni pregled knjig o Wikileaksu in Julianu Assangeu, ultimativnem računalniškem hekerju (ki je razburil ZDA in svet s tem, ko je na svoji strani lani novembra objavil četrt milijona diplomatskih depeš), kaže da se število knjig na to temo dviguje iz meseca v mesec, vsaj nekaj pa jih lahko pričakujemo tudi pri nas (odkupljene so, denimo, že pravice za njegovo avtobiografijo, ki v angleščini izide jeseni). Do takrat pa si lahko radovednost potešite ob knjigi, ki sta jo napisala novinarja angleškega Guardiana Luke Harding in David Leigh (slednji je Assangea nekaj časa celo skrival v svoji londonski hiši). Številka četrt milijona depeš na neki spletni strani se prebere zelo enostavno, knjiga pa skozi kronološki pregled najprej Assangeevega, potem pa tudi Wikileaksovega hekerskega vzpona pokaže, da pot do tajnega pridobivanja zaupnih informacij tudi v času interneta in družabnih omrežij ostaja zelo tvegan posel z nejasnim izidom.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...