Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zatočišče spomina

Tony Judt
Zatočišče spomina
23,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Ph Red
Zbirka Republika izbire
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6849-07-4
Naslov izvirnika Memory Chalet
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Kristina Božič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
330 g
252 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
družbene vede > politika
biografije in spomini
zgodovina

Založnik o knjigi

Zbirka avtobiografskih spominskih zapisov, ki jih je avtor večinoma narekoval, ohromljen zaradi hude bolezni v zadnjem letu svojega življenja. Zadnje in na neki način najdragocenejše pisanje, ki ga je ustvaril svetovno priznani zgodovinar Evrope po drugi svetovni vojni in angažirani intelektualec ter mislec svojega časa, Tony Judt. Knjigi je dodan tudi intervju z avtorjem, ki ga je prevajalka Kristina Božič opravila januarja 2010 na njegovem domu v New Yorku.

Recenzija Bukla

Amiotropična lateralna skleroza (ALS) je strašna bolezen, ki počasi hromi telo, dokler ga ne stisne za zmeraj, čeprav je duh lahko buden in čil do zadnjega diha. Judt (1948–2010), zgodovinar in mislec (prevedeno imamo njegovo gigantsko Povojno Evropo in esejistično Deželi se slabo godi), ki je tej bolezni podlegel, je v nočeh brez sna, ki jih je moral preživeti v istem položaju (ko si negiben, dejansko vidiš, koliko skoraj nezavednih gibov izvajaš ves čas), poustvaril svoje življenje, ga kontekstualiziral ter shranil v svojo spominsko palačo, podnevi pa ga potem zdiktiral naprej. Od skromnosti povojnega otroštva do obiskov Švice po operaciji raka, kjer ugotavlja, da ne moremo izbrati, kje vstopimo v življenje, lahko pa ga končamo, kjer nas je volja. Knjigi je dodan integralni intervju, ki je nastal nekaj mesecev pred njegovo smrtjo.

Samo Rugelj, Bukla 84-85

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...