Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zločin brez kazni

Rusija, islam, Zahod
Branko Soban
Zločin brez kazni
21,00 € 21,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,63 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Dokumenta
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-274-212-6
Leto izdaje izvirnika 2013
Urejanje Tjaša Koprivec
Predgovor Andreas Gross

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24 x 15,5 cm
560 g
304 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Branko Soban, večletni dopisnik iz Moskve iz z Bližnjega vzhoda, uveljavljeni novinar, ki v svojem poklicu prepoznava nastavke za družbeno relevantne premike, sukalec peresa, ki so mu, potem ko je čezmerno prodorno popisoval resnične, na prebivalcih odtisnjene poteze avtokratske ruske oblasti, prepovedali vstopiti v Moskvo, megalopolis tretjega sveta na vegastem robu veličastnega izumrtja, v naboru izbranih intervjujev z vprašanji drega v pogosto izrojene strukture, bledikaste politične prakse in opominja na tolikokrat na rob potisnjene pravice koloniziranih.

Izbor 62 intervjujev Delovega novinarja, ki izide v dveh knjigah, je častivredno dejanje brez primere. Branko Soban odstira tančico prikritih (zgodovinskih) dejstev in neomajno plava proti toku prirejenih resnic. Novembra 2013 je Društvo novinarjev Slovenije serijo Sobanovih intervjujev odlikovalo z nagrado čuvaj/watchdog za izjemni novinarski dosežek leta.

V prvi knjigi Zločin brez kazni je najti 31 intervjujev. Prvi del knjige obseže sogovornike, ki so tako ali drugače pripeti na rusko stvarnost; drugi razdelek se zatrese z balkanskimi tlemi; tretji preudari trke med islamom in Zahodom; četrti, sklepni del osvetli turško-kurdske dileme.

Recenzija Bukla

Zbirka političnih intervjujev, za katero je novinar in nekdanji dopisnik iz Moskve Branko Soban prejel nagrado za novinarski dosežek preteklega leta, vključuje enaintrideset od skupaj dvainšestdesetih intervjujev, ki bodo izšli v dveh knjigah. Štirje sklopi zaokrožajo intervjuje, povezane z Rusijo, z Balkanom, z islamsko-zahodnimi ločnicami in, zadnji trije, s turško-kurdskimi spori. Vsi pogovori so potekali po letu 2000, zato prinašajo verističen odsev trde politične stvarnosti današnje Vzhodne Evrope in Bližnjega Vzhoda. Impresivna so že sama imena, med katerimi najdemo akademike in profesorice, borce za človekove pravice, okoljevarstvenike, predsednike vlad, opozicijske voditelje, pisatelje, nobelovce, verske voditelje, zgodovinarje, politične analitike, soprogo umorjenega vohuna, pianista, preganjano novinarko, in, denimo, »glavnega finančnika« Al Kaide. Še eno pomembno delo iz zbirke Dokumenta.

Žiga Valetič, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...