Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Družinsko pravo

Barbara Novak
Družinsko pravo
45,00 € 45,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 1,35 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Uradni list Republike Slovenije
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-204-574-6
Urejanje Maja Hostnik Kališek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
630 g
347 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > pravo

Založnik o knjigi

Po daljšem premoru je v slovenskem založniškem prostoru izšel učbenik družinskega prava. Avtorica prof. dr. Barbara Novak se v njem osredotoča na veljavno ureditev, kakršna je nastala na podlagi novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih iz leta 2004, nove zakonodaje na področju rejništva in registrirane istospolne partnerske skupnosti ter na podlagi odločb ustavnega sodišča. Veljavna pravila so v knjigi ponazorjena s številnimi primeri iz domače in tuje prakse ter iz prakse Evropskega sodišča za človekove pravice.

Učbenik Družinsko pravo je namenjen predvsem študentom za seznanitev s temelji družinskega prava, njegov glavni namen pa je prikazati pravno ureditev pravic partnerjev, staršev in otrok ter uveljavljanje teh pravic v postopkih pred pristojnimi organi. Pomembno pri tem je, da morajo državni organi in nosilci javnih pooblastil pri svojih odločitvah upoštevati ustavno načelo prepovedi diskriminacije, v vseh dejavnostih in postopkih v zvezi z otrokom pa morajo skrbeti za otrokovo korist.

Poleg tega je knjiga namenjena vsem, ki se ukvarjajo z družinskim pravom v praksi, zlasti sodnikom, odvetnikom, notarjem in delavcem na področju socialnega varstva. Pri delu jim bosta poleg tehtnih vsebinskih argumentov v pomoč tudi literatura in stvarno kazalo.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...