Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Direktno socialno delo

Vito Flaker@Boj za
Vito Flaker
Direktno socialno delo
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Založba /*cf.
Zbirka Oranžna zbirka
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-257-047-7
Urejanje Alvina Žuraj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
440 g
372 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > socialno skrbstvo

Založnik o knjigi

Knjiga o direktnem socialnem delu temelji na raziskovanju zgodovinskih dispozitivov socialnega dela (kako se je stroj socialnega dela sestavljal) in na načinu, kako deluje. Pri tem analizira glavne operacije in načine delovanja socialnega dela – prostore njegovega delovanja. Vsebuje etnometodološko kritično analizo, kako strokovnjaki spoznavajo uporabnike. Problematizira pojem pomoči in poskuša odkriti sintakso delovanja v socialnem delu. Raziskuje okvire delovanja socialnega dela in vire, ki jih uporablja. Pri tem preseže klasično razumevanje trikotnika blaginje, saj vpelje kot pomemben vir socialnega dela ravno gibanja. Na tem temelju zasnuje konceptualno ogrodje direktnega socialnega dela, ki je nastalo v okviru gibanja 15. oktober. V tem delu je knjiga programski in izkustveni dokument dogajanja, ki smo mu priča.

Recenzija Bukla

Izredni profesor na Fakulteti za socialno delo, leta 2010 pa tudi nagrajenec Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je v novi knjigi združil angažirano misel gibanja 15o z vpogledom v današnje oblike socialnega dela. Uvodna poglavja opisujejo načela boja za spremembe, ki so se ob globalnih protestih 15. oktobra 2011 začela radikalizirati zaradi širše gospodarske krize, in prikažejo zgodovino socialnega dela kot regulatornega družbenega pojava, ki se je razmahnil zlasti po začetku industrijske revolucije. Avtor se zavzema za neposredno socialno akcijo, ki jo med drugim prinašajo nova gibanja, v drugem delu knjige pa v tej luči obravnava osnovna področja, kjer je treba narediti nujne korake naprej: politika drog, zagovorništvo, duševno zdravje, socialna zakonodaja v kapitalizmu itd. Tretji del knjige vsebuje manifeste, peticije in javne izjave, ki teorijo direktnega socialnega dela konkretizirajo v prostoru in času.

Žiga Valetič, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...