Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako so prodajalci megle zavladali svetu

Francis Wheen
Kako so prodajalci megle zavladali svetu
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2007

Tehnične lastnosti
mehka vezava
256 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
družbene vede > sociologija
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Uspešnica Francisa Wheena, britanskega kolumnista leta, v iskrivih esejih rešeta izkrivljene vrednote in nove poglede, ki skušajo nadomestiti pojme, kot so zgodovina, napredek in razum. Od novega viktorijanstva Margaret Thatcher, ajatolovega obujanja režima, ki je obstajal pred 1.300 leti, do raznih kultov, kvakerjev, gurujev, iracionalne panike, nove desnice, novega laburizma, skratka, epidemije političnih in drugih prodajalcev megle – Wheen ne prizanese prav nikomur.
Duhovita, prepričljiva polemika o ponikanju razuma na pragu 21. stoletja.

Recenzija Bukla

Nekdanji pisec Guardiana nam v gosto publicističnem jeziku postreže z zbirko sodobnih osebnih in/ali pa družbenih zablod ter različnih nekonsistentnosti. Glede na njegovo proangleško in proameriško ozadje večina primerov izhaja iz tistih krajev, a glavnina je vseeno zanimiva tudi za nas. Od pretirane histerije ob smrti princese Diane, ki so jo še nekaj dni pred usodno pariško vožnjo imenovali hedonistična frfra prek razlogov za neracionalne borzne mehurčke do fundametalističnih zahtev v Ameriki, da naj poučujejo tudi kreacionistično teorijo življenja. Wheen se spravi tudi na Samuela Huntingtona ter njegovo knjigo Spopad civilizacij, ki naj bi se iz članka v političnem časopisu nepotrebno razrasla v ogromno in pogosto citirano knjigo brez resnih temeljev. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...