Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lezbična sekcija LL

Kronologija 1987–2012 s predzgodovino
Tatjana Greif, Nataša Velikonja
Lezbična sekcija LL
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ŠKUC
Zbirka Vizibilija
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6751-61-2
Leto izdaje izvirnika 2012
Urejanje Tatjana Greif

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 21 cm
1.000 g
376 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > sociologija
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Lezbična sekcija LL: Kronologija 1987-2012 s predzgodovino, avtoric Tatjane Greif in Nataše Velikonja  (Škuc-Vizibilija, Ljubljana 2012)
»Namen dela je trasirati spomin za prihodnost:lezbične politike in lezbijke so v tem prostoru, kljub vsem poskusom njihovega zastiranja in izključevanja, vendarle bile prisotne v preteklosti in prisotne smo dandanes. Lezbična sekcija LL je zgolj ena od mnogih aktivnih platform lezbičnega delovanja. Lezbijke smo vpete v javno sfero, v izgradnjo lezbičnega prostora in s tem tudi konstrukcijo širšega družbenega in političnega dogajanja. Nismo šibak, zastrt, neviden, zaseben, obremenjen, senčni del družbe, marveč smo aktivne in neodvisne ustvarjalke političnega, znanstvenega, družabnega, intelektualnega, umetnostnega, javnega dogajanja.Tiste iz prihodnosti bodo zaradi tega imele močno podlago. Kajti četudi je vse več poskusov, da se javna prisotnost lezbijk v zadnjih desetletjih, pravzaprav v celotnem 20.stoletju, razkrije, zabeleži in popiše, pa ni nikakršnega zagotovila, da se bo ohranjala tako aktivno in vitalno tudi v prihodnosti. Ta naloga je zaveza za prihodnje generacije.«

Recenzija Bukla

Petindvajset let po oblikovanju lezbične sekcije na Slovenskem je pričujoče delo nastalo kot dokument časa, »trasa spomina za prihodnost«, so zapisale ustvarjalke na zavihku te velike monografije, ki dokazuje, da so lezbijke vpete v javno sfero, v oblikovanje lezbičnega prostora, s tem pa tudi v konstrukcijo širšega družbenega in političnega dogajanja. Avtorici sta z zapisom počastili številne nosilke lezbičnega aktivizma, pionirke, in poleg njihovih zgodb orisale tudi mnoge projekte, ki so jih zagnano izvajale v posameznih obdobjih. Tako spoznamo delovanje in aktivnosti Roza kluba, združenja Lilit, festivala Magnus, revije Revolver, Gejevskega in lezbičnega filmskega festivala, parade ponosa in mnogih drugih akcij v zadnjih petindvajsetih letih.

Renate Rugelj, Bukla 84-85

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...