Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lezbični aktivizem po korakih

Suzana Tratnik
Lezbični aktivizem po korakih
10,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Založba /*cf.
Zbirka Extra
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-257-049-1

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11,5 x 19 cm
90 g
90 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
družbene vede > sociologija
biografije in spomini > avtobiografija

Založnik o knjigi

“V skladu s feminističnim in z aktivističnim geslom Osebno je politično sem se odločila zapisati osebno zgodovino svojega vstopa v lezbični aktivizem v Jugoslaviji, Sloveniji in ne nazadnje povsod po svetu. Besedilo je nastalo kot intimno pričevanje ob 25 – letnici lezbične sekcije Škuc – LL, katere soustanoviteljica sem bila. Biti aktivistka je zame pomenilo dozoreti. Možna bi bila katera koli druga pot, a meni je bilo usojeno, zrasti z aktivizmom, ne usojeno, bilo je vitalnega pomena.”

Recenzija Bukla

Pisateljica in prevajalka Suzana Tratnik v avtobiografski knjižici najprej oriše svoje spolno dozorevanje, ki se je že od malih nog odvijalo v nasprotju s splošnimi normami, saj se je že kot deklica zaljubljala v druga dekleta. Toda to so bili časi, ko se o homoseksualnosti »ni niti šepetalo«, in mlado dekle tudi samo ni razumelo, kaj vse skupaj pomeni. Odraščanje v poznih sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih letih pa jo je zaneslo v središče novega prebujanja družbe skozi alternativne tokove ter v aktivizem, v katerem je postopoma odkrivala osebni smisel. Bila je soustanoviteljica različnih lezbičnih organizacij, med drugim sekcije Škuc LL, ki je s pričujočim esejem obeležila prvih petindvajset let delovanja. Besedilo je opremljeno z raznolikim slikovnim gradivom iz osebnega arhiva.

Žiga Valetič, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...