Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moč za spremembo

Priročnik za samopomoč po preživetem nasilju
Tjaša Hrovat
Moč za spremembo

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Društvo za nenasilno komunikacijo
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94249-1-9
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
29,5 x 21 cm
770 g
285 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > sociologija
družina, vzgoja in izobraževanje
ljubezen in spolnost
družbene vede > socialno skrbstvo

O knjigi

Priročnik je namenjen ženskam, ki so doživljale nasilje s strani (bivšega) partnerja. Upamo, da bo marsikaj v pomoč tudi tistim, ki so doživele druge vrste zlorab in nasilja - nasilje v otroštvu ali nasilje v odraslosti s strani druge osebe (sorodnik, znanec, neznana oseba). K branju in reševanju nalog so vabljeni tudi moški z izkušnjo nasilja, čeprav so vaje pisane v ženski obliki, saj gre za priročnik za ženske, ki so ajpogostejše žrtve nasilja v intimnopartnerskih odnosih. Izraz žrtev nasilja, ki se pojavlja v priročniku, uporabljamo za poimenovanje osebe, ki doživlja ali je doživela nasilje. Poudariti želimo, da pri tem osebi ne pripisujemo pasivne pozicije in nemoči, temveč z izrazom zgolj opisujemo dejstvo, da gre za osebo z izkušnjo nasilja.

Priročnik lahko prebirate in rešujete sami ali ob pomoči svetovalke, v kolikor ste vključeni v svetovalni proces. Morda se boste želeli z njo pogovoriti o dilemah, ki se vam bodo pojavile ob branju in reševanju. Vaje lahko vključita na različne načine, glede na vašepotrebe in želje.

Priročnik je razdeljen na različna vsebinska poglavja. Ker je vsako poglavje na nek način tudi manjša zaključena celota, lahko priročnik prebirate tudi po delih.

Knjiga je dostopna brezplačno:
https://www.drustvo-dnk.si/images/stories/publikacije/2017-moc_za_spremembo.pdf


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...