Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Uprite se!
17,50 € 17,50 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-414-0
Naslov izvirnika Insurgez-vous!
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Špela Žakelj
Spremna beseda André Marie
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina
Predgovor Yann Arthus-Bertrand

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
180 g
128 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
družbene vede > sociologija
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

Uprite se brezbrižnosti!

Svetovno znani misijonar in borec za človekovo dostojanstvo opozarja na krivičnost delitve sveta na revne in bogate ter vse poziva, naj se tej krivičnosti upremo. Zato, da bi vsi lahko zaživeli človeka vredno življenje!

V duhu abbéja Pierra, matere Terezije in sestre Emmanuelle tudi Peter Opeka svoje življenje posveča boju za človekovo dostojanstvo najbolj zapostavljenih. Že od leta 1989 se v okviru združenja Akamasoa – Dobri prijatelji upira revščini na Madagaskarju.

Znan je po svoji dobroti, velikodušnosti in ljubezni, a tudi po svojem neuklonljivem značaju, ki v gnevu nad krivičnostjo izbruhne kot vulkan. V knjigi razmišljanj Uprite se! nas spodbuja, da se upremo – najprej lastni sebičnosti in brezbrižnosti – in se konkretno zavzamemo za vrednote, ki svet spreminjajo v boljši kraj za bivanje za vse ljudi!

Izobrazba za vse, vprašanje beguncev, sveta vojna in smrt, razpad politike, položaj žensk, demokracija … Na vprašanja, ki mu jih zastavlja Pierre Lunel, Peter Opeka prepričljivo odgovarja na podlagi lastnih izkušenj boja proti vsakršni bedi. Njegove besede in zgled nagovarjajo vsakega od nas.

O avtorjih

Peter Opeka CM (1948) si na Madagaskarju z združenjem Akamasoa – Dobri prijatelji že trideset let prizadeva, da bi moški in ženske ponovno našli svoje dostojanstvo skozi delo, izgradnjo svojih domov in ponovno izgradnjo sebe. O njegovem delu pričajo urejene vasi s šolami, bolnišnicami, športno in drugo potrebno infrastrukturo, ki so jih pod okriljem tega združenja »zgradili najrevnejši za najrevnejše«. So tudi dokaz, da lahko spremenimo svet, če vsak od nas dopusti, da ga pretrese beda najšibkejših in najranljivejših členov naše družbe.

Pierre Lunel (1947) je pravnik, nekdanji visoki uradnik več francoskih ministrstev, ustvarja pa tudi kot pisatelj. Dejaven humanitarec je bil prijatelj in zaupnik abbéja Pierra in sestre Emmanuelle. Na Madagaskarju se je seznanil z delovanjem Petra Opeke CM – postal je njegov glasnik, ki ljudi spodbuja, da se tudi sami dejavno pridružijo prizadevanju za pravičnejši svet in človekovo dostojanstvo. Pričujoče delo je že njegova tretja knjiga o prizadevanjih Petra Opeke in združenja Akamasoa. V slovenskem prevodu so vse izšle pri Celjski Mohorjevi: Pustolovščina Pedra Opeke leta 2013 in Akamasoa – otroške sanje leta 2016.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...