Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Spoprijem z razmerami in razmerji v Sloveniji

Spoprijem z razmerami in razmerji v Sloveniji

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Inštitut Nove revije
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7014-03-7
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Dean Komel, Tomaž Zalaznik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
207 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Poglavitni namen tematskih razprav in posvetov, ki jih že vrsto letprireja Inštitut Nove revije, pogosto tudi v sodelovanju z zainteresiranimiinštitucijami doma in v tujini, je, da se uveljavi vodilo spoprijemanamesto spopadanja, ki se ga ne uspemo otresti iz preteklosti, karonemogoča produktivno družbeno argumentacijo.

Stalno prisotno merjenje moči nas sicer kratkoročno krepi, dolgoročnopa šibi in celo onemogoča, saj mu manjka krepost mere, tisto,za kar se je vredno in se velja zavzemati. Ne gre zgolj za mero in merila,pač pa tudi za smer in namero.

Izobraževalni, kulturni, znanstveni, tehnološki, okoljski, medijski, religijski, gospodarski, finančni, politični in drugi sistemski vidikiupravljanja družbe izgubijo svojo tehtnost, kolikor ti ne izkazujejoodgovornosti do bivanja državljanov in državljank ter humanega dostojanstva.Zato je na vseh omenjenih družbenih področjih in v celotipotreben spoprijem z razmerami in razmerji v Sloveniji.

Prišli smo že tako daleč, da se namerno odrekamo zavedanju potrebepo takem spoprijemu in celo lastni jezikovni utemeljenosti, napodlagi katere jo lahko izpovemo in spravimo v svet.

Prihodnost nas čaka edino in samo v tisti meri, v kateri ji gremonaproti. Smo torej zmožni spoprijema z njo, ne da se kar naprejspopadamo, kdo se bo s pomočjo dobljenih razmerij dlje prerinil vobstoječih razmerah moči.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...