Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Veliko podatkovje

Zelo kratek uvod
Dawn E. Holmes
Veliko podatkovje
14,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Krtina
Zbirka Kratka
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-260-125-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Big data
Podnaslov izvirnika A very short introduction
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Maja Žorga Dulmin
Urejanje Marjan Šimenc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 11,5 cm
150 g
143 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede

Povej naprej

Založnik o knjigi

Naša življenja na spletu danes ustvarjajo nepredstavljivo ogromno količino podatkov, kar vključuje na splet naložene dokumente, promet na družabnih omrežjih, spletno nakupovanje in celo GPS-podatke iz naših avtomobilov. Sočasno se čedalje bolj povečuje naša sposobnost upravljanja s temi podatki.
V tem kratkem uvodu Dawn E. Holmes razloži, kako veliko podatkovje shranjujejo, analizirajo in izkoriščajo različne skupine, od velikih podjetij do organizacij, ki se ukvarjajo z raziskavami v medicini. Hkrati s spreminjanjem načina poslovanja podjetij veliko podatkovje odpira pomembna etična vprašanja, kot se je izkazalo v primerih, kot so afera Snowden in vdori v pametne naprave.

o avtorici

Dawn E. Holmes je profesorica na Oddelku za statistiko in uporabno verjetnost na Univerzi Kalifornije v Santa Barbari in nekdanja prodekanja Enote za dodiplomski študij na College of Letters and Science (Fakultetiza humanistiko in znanost). Poučevala je statistiko, verjetnost, računalništvo in filozofijo. Leta 2008 je prejela nagrado akademskega zbora Univerze Kalifornije v Santa Barbari za odlično poučevanje Distinguished Teaching Award. Je uveljavljena raziskovalka Bayesovih mrež. Souredila je več knjig o podatkovnem rudarjenju, strojnem učenju in Bayesovih mrežah ter o biomedicinski informatiki. Je tudi članica (senior member) Inštituta inženirjev elektrotehnike in elektronike.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...