Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Naprava za vsebino

Teoriji založništva naproti od tiskarskega stroja do digitalnega tiska
Michael Bhaskar
Naprava za vsebino
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Bralna znamenja
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-101-2
Naslov izvirnika The Content Machine
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Polona Petek
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
440 g
262 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > založništvo in bibliotekarstvo

Založnik o knjigi

Bralna znamenja so obvezno branje za vse, ki se s knjigami ukvarjajo ljubiteljsko ali strokovno. Zbirka knjig, ki jih morate prebrati, če hočete, da imajo vaše knjige smisel.

Založništvo je v težavah. Založništvo je bilo zmeraj v težavah, vendar je današnja različica, ki jo prispeva digitalna preobrazba, nekaj prav posebnega. Splošni založniki prodajo vse manj in manj knjig, ki niso uspešnice, akademski se soočajo z zmanjševanjem denarja za izobraževanje in šolski se srečujejo z novimi in novimi načini podajanja znanja, ki ne vključujejo učbenikov. Vendar so se bili založniki od nekdaj prisiljeni prilagajati, in to še zmeraj počnejo. Bhaskarjeva študija pokaže, kaj so temeljne pristojnosti založnikov, in opozarja na njihove nove možnosti. Zgodovini založništva sledimo iz Nemčije petnajstega stoletja v Silicijevo dolino enaindvajsetega in spotoma na novo razumevamo medije in knjižne vsebine. Bhaskar pokaže, kako založništvo lahko preživi še eno krizo.

Michael Bhaskar je direktor digitalnega založništva pri založbah Profile Books in Serpent’s Tail, raziskovalec knjižnih zakonitosti in avtor. Živi v Londonu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...