Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gorniška potepanja z otroki

Gorazd Gorišek
Gorniška potepanja z otroki
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-4592-9
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Gorazd Gorišek
Ilustracije Zvonko Čoh
Urejanje Aleksandra Kozarov

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 16,5 cm
780 g
256 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
družina, vzgoja in izobraževanje
šport in zdravje

Založnik o knjigi

Zanesljiv vodnik Gorniška potepanja z otroki priznanega avtorja gorniške literature Gorazda Goriška ponuja obilico preverjenih idej iz prve roke za izlete na priljubljene slovenske vrhove in praktične nasvete za družine z dojenčki in malčki.

Odličen hribovski priročnik, opremljen z vsemi potrebnimi informacijami, zemljevidi in čudovitimi fotografijami, je namenjen staršem, ki bi svoje nadobudneže radi odpeljali v naravo, pa tudi za tiste, ki jim primanjkuje kondicije. Osvojite priljubljene vršace po manj znanih in obljudenih poteh.

o knjigi v medijih

»Ker je pomlad najbolj primeren čas za občudovanje cvetlic, je Gorazd Gorišek, navdušen planinec in avtor več knjig o naših gorah (med drugim tudi Gorniška potepanja z otroki), izbral tri lokacije, kjer jih lahko občudujete z otroki. Po izkušnjah so najmlajši nad rožicami naravnost navdušeni. Seveda pa otrokom razložimo, da gorskega cvetja ne trgajo, pač pa zgolj opazujejo.« Kam se na lep dan odpraviti z družino, si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Ko otroci shodijo, se, če živite v pohod­niški družini, hitro postavi vprašanje, kateri so ti hribi in gore v naši bližini, na katere bi jih bilo smiselno peljati. Gorazd Gorišek, ki o gorah in pohod­ništvu piše že dolgo časa (denimo na portalu Gore-ljudje) ima na ta vprašanja kar nekaj dobrih odgovorov, saj je v vodniku Gorniška potepanja z otroki premišljeno in sistematično zbral petdeset izletov po vsej Sloveniji, na katere lahko sčasoma popeljete odraščajočo mladino (pri tem spodaj podpisani ugotavlja, da jih je v preteklem desetletju večino prehodil prav v družinski zasedbi). Knjiga je razdeljena na pet delov, ključna sta Alpske pokrajine (17 izletov, med njimi Ciprnik, Golica, Dobrča, Virnikov Grintovec, Kofce gora, Raduha itn.) in Predalpske pokrajine (21 izletov, med njimi Ratitovec, Blegoš, Lubnik, Krim, Kum, Žavcarjev vrh itn.), v njih pa Gorišek enega za drugim naniza vsakega od izletov, ob tem pa jih podrobno opremi tako s priročnim zemljevidom kot drugimi informacijami, potrebnimi za obisk. Tudi v tretjem delu, Dinarskokraške pokrajine, najdemo nekaj prijetnih presenečenj, denimo Mali Golak, Vremščica, Mirna gora, Trdinov vrh itn., najmanj pozornosti pa avtor posveti obmorskim in panonskim pokrajinam, kjer ponudi le štiri izlete. Zelo uporaben priročnik, ki ga priporočam vsem družinam z mladino, če ji želimo na prijeten način razkazati slovenske hribe in gore.

Samo Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...