Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Govor v pedagoški praksi

Govor v pedagoški praksi
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-06-0281-1
Prevod Aleksandra Rekar
Urejanje Katarina Podbevšek, Nina Žavbi
Prevod povzetka Paul Steed

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
600 g
324 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

V monografiji Govor v pedagoški praksi je 33 avtorjev v 28 razpravah osvetlilo naslovno problematiko z različnih zornih kotov. Svoje raziskave so sodelujoči v skrajšani obliki predstavili na mednarodnem znanstvenem simpoziju Poučevanje govora 12. in 13. aprila 2019 na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Avtorji, tudi sami na različne načine vpeti v izobraževalni sistem, so s poglobljenimi razmisleki zarisali razvojno pot človekovega govora od prenatalnega in predšolskega obdobja (vrtec), izobraževanja v osnovni in srednji šoli ter umetniški gimnaziji, na fakultetah in umetniških akademijah do specialnih izobraževanj v govornih medijih.

Recenzija Bukla

Spoznanje, da se mladi, osnovnošolci in srednješolci, tudi po opravljeni maturi jezikovno ne izražajo dovolj dobro, se je oblikovalo med pogovori udeležencev simpozijev o govoru na AGRFT v letih 2000–2019 in spodbudilo nastanek monografije, v kateri 33 avtorjev predstavlja svoj pogled na možnost boljše govorne izobrazbe. Avtorji o govoru razmišljajo vsak s svojega zornega kota, a s skupnim izhodiščem, da govor ni le spretnost sporazumevanja, do katere smo govorci bolj ali manj malomarni, ampak pomemben oblikovalec človekove biti. V prispevkih avtorji predstavljajo govor z očišča tistih, ki so na različne načine vpeti v izobraževalni sistem. Večina prispevkov je osredinjena na skrb za govor v osnovnošolskem, srednješolskem in fakultetnem oz. akademijskem izobraževanju, predstavljajo dobre inovativne prakse, del širše teme o govoru in del ožje, na primer o mimiki v slovenskem znakovnem jeziku. Monografija je namenjena strokovnim bralcem, predvsem izvajalcem in načrtovalcem govornega izobraževanja, vendar so prispevki zanimivi tudi za širšo javnost.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...