Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jezikovna kultura v teoriji in (šolski) praksi

Melita Zemljak Jontes
Jezikovna kultura v teoriji in (šolski) praksi
19,80 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Litera
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6949-39-2
Urejanje Orlando Uršič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 13,5 cm
320 g
247 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
književnost in jezikoslovje > lingvistika
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Monografija Jezikovna kultura v teoriji in (šolski) praksi doc. dr. Melite Zemljak Jontes združuje pogled na jezikovnokulturni vidik glede na njegove formalne in neformalne nosilce, hkrati pa na podlagi lastnih ali že opravljenih raziskav konkretizira stanje o jezikovnokulturnem zavedanju mladih pri rabi knjižnega jezika in narečja na različnih stopnjah izobraževanja in v različnih sporazumevalnih okoliščinah ter odkriva vlogo obeh zvrsti pri oblikovanju osebne in nacionalne identitete.Posebna dragocenost monografije so zbirni pregled vseh ustanov in njihove vloge pri dvigu jezikovne kulture in na enem mestu zbrana temeljna terminologija ter izčrpna literatura. Tako zasnovana monografija predstavlja uporabnikom, tj. študentom in vsem, ki se poklicno ukvarjajo z jezikom, dobro izhodišče tako za orientacijo o jezikovnokulturnih vprašanjih kot za samostojno raziskovanje njenih posameznih segmentov.

Recenzija Bukla

Avtorica nam v svoji obširni in podatkovno izjemno bogati monografiji predstavi pogled na jezikovno kulturo glede na njene (ne)formalne nosilce, posveti pa se tudi stanju jezikovnokulturnega zavedanja mladih pri rabi knjižnega jezika in narečij. Predvsem skozi vidik zakonov in resolucij, ki v Sloveniji uravnavajo to področje, opiše vlogo izobraževalnih ustanov in društev pri skrbi za dvig jezikovne kulture. Delo pa se posveti tudi stanju narečij pri nas, njihovemu pomenu, uporabi v šolah in pa odnosu mladih do različnih vrst govora, ki jih uporabljajo oni sami in ljudje, ki jih obkrožajo.

Neža Poznič, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...