Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako naj se (ne) prepiramo

Vodnik za uspešno reševanje družinskih nesoglasij
Stephanie Schneider
Kako naj se (ne) prepiramo
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-184-2
Naslov izvirnika Der kleine Streit-Berater
Podnaslov izvirnika Familienkonflikte lösen mit Herz und Verstand
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Kai Pannen
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
16 x 17,5 cm
230 g
39 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Avtorica Stephanie Schneider je na podlagi izčrpnih (in izčrpavajočih) življenjskih izkušenj sklenila humorno in z največjo mero dobronamernosti napisati nekoliko drugačen popotni vodnik skozi življenje – tak, ki nas uči, kako naj se prepiramo, ne da bi ob tem obupali.

Je prepir v družini res neizbežen? Kadar ne živimo drug mimo drugega, pač je. Tudi še tako ljubeča družina je namreč skupnost posameznikov različnih značajev, želja, pogledov, trenutnih potreb ... kar (v varnem okolju) zlahka povzroči prepir. Kako naj se torej lotimo reševanja teh neizbežnih nesoglasij s srcem in z razumom? To nam z nazornimi primeri slikata avtorica in lustrator. Široka paleta preizkušenih rešitev – od navidezno smešnih pobud, ki se jih bomo nemara s pridom oprijeli v navalu najbolj razdiralnih čustev, do razumnih, premišljenih, »vsem uporabnikom prijaznih« predlogov – prihaja kot dobrodošla novica za vse, ki se kdaj prepiramo. V družini, šoli, na delovnem mestu ali drugje. Da po prepiru ne bo poražencev – ampak bomo vsi zmagovalci, ki smo v svojem razmišljanju prišli korak naprej. Osvežilno branje za vse generacije!

Recenzija Bukla

To ni slikanica za otroke. To je slikanica za starše, ki se morda ne spomnijo več dobro, kako je bilo v otroških čevljih. Avtorica nam preprosto predstavi prijeme, kako se lotiti reševanja sporov z otroki, med brati in sestrami, z možem ali ženo. Z nekaterimi njenimi primeri in besedami lahko tudi otrokom razložimo, kako preprečiti (čezmerno) prepiranje med vrstniki, pa tudi kako se prepirati in kdaj je to na mestu. S prepiranjem ni nič narobe, če nam ne uide iz rok in če iz tega dobimo kaj koristnega – ali kot je zapisano v knjigi »Kdor išče prepir, rabi, da ga počohaš!«

Klara Jarc, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...