Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Leseni deček sodobnega časa

Aspergerjev sindrom; Teoretska spoznanja in študija primera
Simona Weiss
Leseni deček sodobnega časa
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Obzorja
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-230-531-4
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Nevenka Richter Peče

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
690 g
312 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
psihologija in psihiatrija
družbene vede > sociologija
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsak otrok potrebuje vsaj enega človeka, ki verjame vanj, ki zaupa, da bo postal prav to, kar je zapisano v njegovi duši in po čemer hrepeni njegovo srce. Otroci z avtističnimi motnjami jih potrebujejo več. Ne le doma, tudi v vrtcu in šoli. Knjigo Leseni deček sodobnega časa, priporočamo v branje vsem, ki opravljajo katerokoli delo z ljudmi. Da bi razumeli in verjeli, kar sporoča knjiga: možno in mogoče je!

Recenzija Bukla

Simona Weiss je za svoje diplomsko delo, študiji o dečku z Aspergerjevim sindromom, prejela študentsko Prešernovo nagrado. Njena študija je pri nas prva, ki tako obsežno in v celoti obravnava tovrstno problematiko. Pričujoča monografija je nadgradnja njenega diplomskega dela, ki celovito predstavlja Aspergerjev sindrom kot različico avtizma. Kot poudarjajo pisci spremnih besed in recenzenti, se je avtorica poleg strokovnosti (»visoko ekspertna znanstvena monografija«) teme lotila izjemno občutljivo in večplastno. Posebej je izpostavljena in razdelana študija o Gašperju, dečku z Aspergerjevim sindromom. Pokojna avtorica v predgovoru med drugim pravi: »Nimamo časa, da bi podali roko, da bi se ustavili, objeli, prisluhnili …« Živ­ljenje se odvija skupaj z nami v vsej svoji neponovljivosti – objemimo ga, ustavimo se in prisluhnimo lesenim dečkom sodobnega časa. Monografija je neprecenljivo gradivo za vse, da bi razumeli, sprejeli in živeli bolj sočutno in posledično bolj srečno.

Sabina Burkeljca, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...