Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Optimističen otrok

Preizkušen program za varovanje otrok pred depresijo in ustvarjanje odpornosti za vse življenje
Martin E. P. Seligman, ... [et al.]
Optimističen otrok
29,80 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-551-8
Naslov izvirnika The Optimistic Child
Podnaslov izvirnika A Proven Program to Safeguard Children Against Depression and Build Lifelong Resilience
Leto izdaje izvirnika 1996
Ilustracije Iztok Sitar
Prevod Polona Prodnik
Urejanje Aleksandra Kocmut

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
600 g
334 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Optimističen otrok Martin E. P. Seligman staršem, učiteljem in trenerjem ponuja večkrat potrjeni program za preprečevanje depresije pri otrocih. Med tridesetletnim raziskovanjem so Seligman in njegovi kolegi (Karen Reivich, Lisa Jaycox, Jane Gillham) odkrili povezavo med pesimizmom – premlevanje najbolj uničujočega vzroka za vsako oviro – in depresijo. Seligman odraslim pokaže, kako lahko otroke naučijo spretnosti optimizma, ki jim lahko pomagajo v boju proti depresiji, pri doseganju boljših rezultatov pri športu in v šoli ter pri izboljšanju telesnega zdravja.

Kot Seligman pravi v novi sklepni besedi k tej izdaji: »Spoznal sem, da je učiti otroke optimizma več kot le popravljanje pesimizma /…/ Je ustvarjanje pozitivne odlike, vedre, a zanesljive naravnanosti v prihodnost, ki jo človek lahko izkorišča vse življenje – ne samo zato, da bi se boril z depresijo in si opomogel po neuspehih, ampak kot temelj uspeha in življenjske moči.«

Recenzija Bukla

Profesor psihologije in predsednik Centra za pozitivno psihologijo na državni univerzi v Pensilvaniji je že v knjigi Naučimo se optimizma poudaril, kako pomembno je, da že otroke učimo pozitivnega mišljenja in optimizma. Tokrat pa beseda teče predvsem o tem. V prvih poglavjih avtor razloži, kako lahko starši presodijo, ali je njihov otrok optimist ali pesimist (priloženi standardizirani vprašalniki), in svetuje, kako ga lahko usmerijo k optimizmu. Ker je Seligman pet let posvetil razvijanju, izvedbi in oceni Programa za preprečevanje depresije Penn, v knjigi obširno predstavi ta program, njegov potek in rezultate. Penn se je zelo dobro obnesel na šolah, zato so ga priredili tudi za starše, ki bi želeli otroke naučiti osnovne tehnike optimizma. Avtorjeva vizija in upanje sta, »da bo to delo začetek konca epidemije depresije po vsem svetu«.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...