Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Osebnostni plus za starše

Zakaj je moj otrok tak, kakršen je?
Florence Littauer
Osebnostni plus za starše
22,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Tuma
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6682-03-9
Prevod Jana Slaček

Tehnične lastnosti
mehka vezava
189 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V priročniku z naslovom OSEBNOSTNI PLUS ZA STARŠE; zakaj je moj otrok tak, kakršen je, so opisani značajsko različni otroci in načini, kako jih vzgajati. Prej ali slej se zgodi vsem staršem. Naj bo v zavetju vašega doma ali sredi nakupovalnega središča, ravno ko ste mislili, da veste, kako ravnati s svojim otrokom, kako se mu približati, vas povsem preseneti! Zakaj se ne obnaša tako, kot ste pričakovalič Zakaj se tako razlikuje od svoje sestre? Florence Littauer vam z veljavnimi načeli o različnih tipih osebnosti pomaga prepoznati in razumeti osebnostni tip vašega otroka, tako da ga boste lahko kar najbolje vzgajali, motivirali in ohranjali disciplino. Dobri starši morajo razumeti in upoštevati individualne poteze vsakega otroka. Ta priročnik vam nudi vse, kar potrebujete - vprašalnike, s katerimi lahko določite svoj in otrokov osebnostni tip, tabele, iz katerih so jasno razvidne glavne značilnosti slehernega tipa, nazorno predstavi posamezne tipe osebnosti ter se posveti osnovnim principom interakcij med vsemi možnimi kombinacijami, ki se pojavljajo med starši in otroki.

Recenzija Bukla

Že Hipokrat je postavil teorijo o štirih oblikah človeškega obnašanja, Galen pa je osebnostne tipe še nadgradil in jih poimenoval – sangvinik, kolerik, melanholik in flegmatik. To velja tako za odrasle kot za otroke, osebnosti pa ni mogoče spremeniti. Vsak otrok je torej zgodba zase, dobri starši pa poskušajo razumeti in upoštevati individualne poteze svojega malčka. S tem ­priročnikom bodo starši laže določili osebnostne tipe svojih otrok in družinskih članov ter spoznali nekaj učinkovitih potez, ki jim bodo pri izvajanju starševskih obvez vlile novo samoza­upanje.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...