Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otroci imajo radi stare starše

Priročnik za življenje z vnuki
Helga Gürtler
Otroci imajo radi stare starše -47%
10,00 € 19,00 € Prihrani 9,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,30 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-278-060-9
Naslov izvirnika Kinder lieben Großeltern
Leto izdaje izvirnika 2000
Ilustracije Cornelia von Seidlein
Prevod in priredba Tanja Pihlar
Spremna beseda Božidar Voljč
Urejanje Polona Mlakar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
280 g
250 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Izviren priročnik, ki poleg nasvetov, kako negovati oziroma zabavati majhno in nato večjo štručko, poseže tudi na področje odnosov stari starši – vnukovi starši; ti odnosi imajo odločilno vlogo pri tem, kako kvaliteten bo odnos starih staršev z vnuki.

O pomembnosti starševske vloge pri vzgoji otrok je bilo napisanih že veliko knjig, o vlogi starih staršev pa jih je precej manj, čeprav je znano, da vzgojni vpliv starih staršev ni zanemarljiv. Prisotnost starih staršev v življenju vnukov je danes še posebej pomembna, saj so družine vse manjše. Vnuku lahko stari starši nadomeščajo tisto, česar mu primarna družina ne more nuditi.

Seveda pa prisotnost dedkov in babic v življenju družinice pomeni tudi izziv na področju medsebojnih odnosov. Ker brez trenj ne gre, je pomembno poznati ozadja prepirov, da jih tako lažje rešujemo. Priročnik Helge Gürtler ponuja odgovore na takšna vprašanja.

Med branjem priročnika se lahko tudi nasmejete in se poiščete med različnimi tipi starih staršev – ste bolj babica, ki skrbi za udobje ali radovedna babica, ki v otroke in vnuke nenehno vrta z vprašanji? Nergajoči dedek ali dedek za igro, ki poje, poskakuje, miga z ušesi in mu je povsem vseeno, kaj si o njem mislijo drugi?

Avtorica kot večkratna babica iz lastne izkušnje dobro ve, kako se z rojstvom vnuka stari starši ponovno soočijo s številnimi starševskimi dilemami glede nege otroka, njegovega razvoja, otroške igre. Babicam in dedkom ponudi številne nasvete in sugestije, ki jim bodo v pomoč v novem položaju.

Knjiga je torej namenjena tako bodočim starim staršem, ki šele pričakujejo vnuke, kot tistim, ki jih že imajo – zanimiva pa je tudi za starše, saj bodo odnose na novo gradili prav vsi v družini. Pa tudi idej za igro in priloge pesmic, izštevank in prstnih iger na koncu knjige se najbrž ne bodo branili …


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...